kecskemét

2021.02.20. 06:55

Az elhunyt kisfiú Gulácsitól kapott kesztyűjét ajánlották fel Zsombinak

Nem mindennapi gesztust tett egy kecskeméti család: Csikai Anita izombetegségben elhunyt kisfia korábban a magyar labdarúgó-válogatott kapusától, Gulácsi Pétertől kapott egy dedikált kesztyűt, melyet most a szülők licitre ajánlottak fel, hogy ezzel is segítsék az SMA-ban szenvedő Burinda Zsombor gyógyulását.

Hraskó István

Forrás: Beküldött fotó

Csikai Zsombi óriási szurkolója volt a labdarúgó-válogatottnak, több mérkőzésre, világbajnoki selejtezőre is eljutott szüleivel. Az izombeteg kisfiúnak rengeteget jelentett a foci, felnézett a játékosokra, ezért is nagy-nagy boldogságot okozott neki az a 2017 júniusi nap, amikor Telkiben, az edzőtáborban személyesen találkozhatott velük.

– Megindító pillanat volt szembesülni azzal, ahogy Gulácsi Péter, Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám és Szalai Ádám találkozott kis rajongójukkal.

Gyermekünk Gulácsi Pétertől kapott egy aláírt kesztyűt, aki ezzel fejezte ki harca iránti tiszteletét.

Péter félórát beszélgetett is Zsombival, aki nem tudott hova lenni az örömtől. Azóta is hálásak vagyunk a kapusnak ezért a napért – idézte fel Csikai Anita a szívbemarkoló emléket.

A csodálatos kisfiút tíz és fél éves korában vesztették el szülei. Anita lelkierejét bizonyítja, hogy nem tört össze, sőt: 2014-ben létrehozta a Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítványt, izombetegséggel és izomsorvadással, vagy azzal összefüggő betegségekkel küzdő gyerekek megsegítésére. Az elmúlt években már rengeteg családot tudtak pénzbeli adománnyal támogatni, volt, amelyiket félmillió forint körüli összeggel is.

Segítettek Burinda Zsombi szüleinek is. A most másfél éves kazincbarcikai kisfiúnál SMA-t, vagyis egyes típusú gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak. A szülők elhatározták, hogy megkísérlik a lehetetlent, és gyűjtésbe fogtak, hogy gyermekük hozzájuthasson az egyszeri Zolgensma-kezeléshez. A 730 millió forintba kerülő gyógyszert a kisfiúnak csak egyszer kellene megkapnia infúzió formájában.

A rengeteg adományozónak köszönhetően szépen gyarapodott a rendelkezésre álló pénzösszeg. A Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítvány decemberben egy százötven éves, gyönyörűen felújított zongorát bocsájtott licitre, melynek bevételét, több mint 100 ezer forintot Zsombiéknak utalták át.

A 730 millió forintba kerülő gyógyszert Zsombornak csak egyszer kellene megkapnia
Fotó: Beküldött fotó

Hét elején még 124 millió forint hiányzott, ezért Anita kedden döntött, megpróbálkoznak egy újabb árveréssel...

– Hosszasan gondolkodtunk, megváljunk-e ettől a kesztyűtől, mely jelkép számunkra. Zsombinknak mindene volt a foci, a sport jelentette számára az életet. Sajnos azonban az elengedés a történetünk része.

Noha kisfiunk mindig a szívünkben él, most lehetőségünk van segíteni egy másik beteg gyógyulását.

Úgy érzem, csöpp barátunknak nagyobb szüksége van a támogatásra, mint nekünk a relikviára. Ezúton is köszönöm Gulácsi Péternek a felajánlást. Ő az az ember, akit mind a pályán nyújtott teljesítménye, mind a példaértékű élete miatt nagyon tisztelek – mondta Csikai Anita (Gulácsi Péter tavaly novemberben 25 millió forintot adományozott Burinda Zsombor családjának).

Szerda este aztán körbejárta a szenzációs hír az országot: sikerrel zárult a gyűjtés, a Duna Bonum Alapítvány kipótolta a hiányzó óriási összeget. (A szervezet a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a magánalapítványa, melynek fő támogatási köre az egészségügyi projektek és intézmények támogatása.)

„Óriási hálával és örömmel írhatom ma nektek, hogy megcsináltuk! Hisszük, az igazi szeretet és összefogás a bajban valóban megmutatkozik” – írták Zsombi szülei a facebook-on.

Az elhunyt kisfiú Gulácsi Pétertől kapta az aláírt kesztyűt, mely most Zsombi gyógyulásáért lett felajánlva
Fotó: Beküldött fotó

Csikai Anita is nagyon örült a hírnek. Kérdésünkre elmondta: meghirdetett árverésüket ugyanakkor végigviszik, hiszen Zsombi szüleinek a gyógyszer megvásárlása mellett szüksége lehet majd további segítségre, a rehabilitáció, a fejlesztő eszközök, gépek beszerzése sem kis összeg lesz, úgyhogy a nagy siker után is mellettük akarnak állni.

Licitálni március 15. este 8 óráig lehet Csikai Anita közösségi oldalán. A licit 50 ezer forintról indult, a licitlépcső minimum 10 ezer forint. A kesztyű átvételére személyesen Kecskeméten lesz lehetőség, vagy postai úton küldi el a család. A nyertes licitálót kérik, hogy az összeget utalja át a Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítvány számlaszámára „Gulácsi kesztyű” közleménnyel. A Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítvány bankszámlaszáma: 10402506-50526652-67671015.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában