kecskemét

2021.01.01. 15:55

Közzétették, hogy mikor viszik el díjmentesen a fenyőfákat

A hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján szokás leszedni a feldíszített karácsonyfát. Kecskeméten viszont van olyan városrész, ahol már január 4-én elviszik a kirakott fenyőket.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Aki szeretné még kicsit megőrizni az ünnep díszét, ráér január közepén kirakni karácsonyfáját, ugyanis Kecskeméten városrészenként két alkalommal lesz díjmentes fenyőelszállítás – derül ki a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján most közzétett naptárból.

A közlemény szerint a fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig. Mégpedig úgy, hogy a jármű- és gyalogosközlekedést ne akadályozzák, illetve kézi erővel lehessen őket mozgatni. Fontos információ, hogy most januárban csak a fenyőfákat viszik el, azaz nem érdemes kitenni más komposztálható hulladékot, mert a zöld zsákok gyűjtése csak március végén–április elején kezdődik Kecskeméten.

A fenyőfák elszállításának napjai a következőképpen alakulnak:

Január 4., 18. (hétfő): Katonatelep.

Január 6., 20. (szerda): Kadafalva, Szarkás.

Január 11., 25. (hétfő): Belsőnyír (Hetényegyházai út felől), Hetényegyháza, Külsőnyír, Petőfiváros, Úrihegy.

Január 12., 26. (kedd): Alsószéktó, Belsőnyír (Ladánybenei út felől), Belváros, Máriahegy, Máriaváros, Méntelek, Széchenyiváros, Szeleifalu, Tal­fája, Villanegyed.

Január 13., 27. (szerda): Árpádváros, Erzsébetváros, Kossuthváros, Rákócziváros.

Január 14., 28. (csütörtök): Borbás, Halasi úti hobbik, Kisfái, Kósafalu, Matkó, Műkertváros, Rendőrfalu, Szent László város, Ürgés.

Január 15., 29. (péntek): Bethlenváros, Hunyadiváros, Vacsiköz.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában