forgalmirend-változás

2021.01.11. 06:55

Megkezdődik a halasi buszpályaudvar bontása, új állomás épül

Hétfőn megkezdődik a kiskunhalasi központi buszpályaudvar bontása, ezért már vasárnaptól jelentős forgalmirend-változás lépett életbe a környező utcákban.

Pozsgai Ákos

Fotó:

Az épület újjáépítése ideje alatt ideiglenesen a Semmelweis térre helyezték át a halasi autóbusz-állomást. A kiskunhalasi önkormányzat tulajdonában álló autóbusz-állomásra a Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason elnevezésű program keretében közel nettó 310 millió forintot fordítanak majd.

A Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleménye szerint az újjáépítés ideje alatt, 2021. január 10-től a jelenlegi helyszín közelében, a Semmelweis téren kialakított ideiglenes állomáson vehetik igénybe a járatokat és a szolgáltatásokat a Volánbusz utasai.

Az autóbusz-járatok a Semmelweis téren, a Nagy Szeder István utca és Május 1. tér közötti útszakaszon kialakított hat ideiglenes kocsiállásról indulnak és oda érkeznek.

A menetrendi indulási és érkezési időpontok nem változnak, de a járatok induló kocsiállásszámai módosulnak. A kihelyezett irodakonténerekben érhető el az információs szolgálat és a pénztár az utasok számára. Az újjáépítés ideje alatt a változásokról az utasok a helyszínen és az autóbuszokon elhelyezett tájékoztatókon, valamint a társaság honlapján tájékozódhatnak – közölte a Volánbusz Zrt.

Az építkezés miatt jelentős forgalmirend-változás lépett életbe a buszállomás, a piac és a Semmelweis teret körülvevő utcákon, a szükséges tudnivalókról az önkormányzat egy kisfilmet is készített, ami a város honlapján érhető el. Arra kérik a járművezetőket és a gyalogosokat egyaránt, hogy ne a megszokás szerint közlekedjenek, hanem figyeljék a kihelyezett, a megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető közlekedési táblákat a környéken. Közel nettó 310 millió forintot fordítanak majd az új buszállomásra.

Az autóbuszok ideiglenes helyről indulnak
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában