BÁCS-KISKUN

2020.12.09. 13:55

Tegyük szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát!

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra a világjárvány okozta megpróbáltatások idején, ezért a Baptista Szeretetszolgálat idén is elindította nagyszabású karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót. A kezdeményezéshez idén a baon.hu és a Petőfi Népe kiadója, a Mediaworks Hungary Zrt. is csatlakozott, december 15-ig a Petőfi Népe kecskeméti Lestár téri irodájába is behozhatja adományát.

Mester-Horváth Nikolett

Bárki, aki szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak annyi a teendője, hogy keres egy cipős dobozt és megtölti szép és hasznos dolgokkal, például játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel vagy könyvvel. Az elkészült ajándékcsomagot színes csomagolópapírral kell becsomagolni, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd leragasztani átlátszó ragasztószalaggal, vagy átkötni zsineggel. Végül a dobozra jól láthatóan rá kell írni, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékot.

Karácsonykor csodák történnek
Illusztráció: Shutterstock

A másfél hete tartó kampányban országszerte 150 gyűjtőpont várja az ajándékokat és mintegy 100 partner járul hozzá a gyűjtés sikeréhez. Bács-Kiskun megyében is számos gyűjtőponton lehet leadni a cipősdobozokat: a kecskeméti Baptista Imaházban és a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központjában, a szintén megyeszékhelyi Plazma Centerben és a Benkő Kaputechnika cégnél, a Hufbau-Akker Barkácsáruház kiskőrösi, soltvadkerti és kecskeméti üzleteiben, a bajai, kiskunfélegyházi és szalkszentmártoni OIL! benzinkutakon, a Petőfi Népe irodájában (Kecskemét Lestár tér 2), a kiskőrösi Sorsok Házában, valamint a kalocsai, kiskunhalasi és kiskunfélegyházi Sorsok Háza Pszichiátriai Betegek Nappali Intézetében, illetve a bajai, jánoshalmi, kiskunmajsai Sorsok Háza Szociális Intézményben.

Mivel idén nem épülhet fel Budapest szívében a Cipősdoboz Vár, a Baptista Szeretetszolgálat kibővítette az online dobozolás lehetőségét:

játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével lehet érintésmentesen adományozni akár a www.ciposdoboz.hu oldalról elindulva.

Az összegyűjtött cipősdobozokba rejtett meglepetéseket a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai partnerein és országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a leginkább rászoruló gyermekekhez. A dobozokat gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok és családsegítő szervezetek veszik át.

A Baptista Szeretetszolgálat kiemelt figyelmet fordít a járványügyi előírások betartására.

Idén az ajándékokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolják és kezelik. A szervezet tavasszal átadott új logisztikai központjában az alkalmazottak testhőmérséklet mérése után, maszkban és kesztyűben dolgoznak. Az operatív feladatokat ellátó kollégák rendszeres PCR tesztelésen esnek át.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában