GALÉRIÁVAL / VIDEÓVAL

2020.12.01. 11:30

Egész héten ajándékoz az Alföldi Mikulás Kecskeméten

A kecskeméti önkormányzat kezdeményezésére egész héten hintón járja a város bölcsődéit és óvodáit az Alföldi Mikulás, aki manóival együtt mikuláscsomagokat oszt a gyerekeknek.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Idén másképp telnek az ünnepek, de még a járvány sem akadályozhatja meg a Mikulást abban, hogy felkeresse a jó gyerekeket és megajándékozza őket. A kecskeméti önkormányzat kezdeményezésére egész héten, december 1-től 7-ig az Alföldi Mikulás hintón járja az önkormányzati és egyházi bölcsődéket, óvodákat, ahol manóival együtt szaloncukorral teli mikuláscsomagokat oszt a kicsiknek.

Az országosan is egyedülálló kezdeményezés célja, hogy még a legnehezebb időkben is megőrizze a város közössége az ünnep szellemét.

A Télapó kedden kezdte meg egyhetes körútját, amelynek első állomása a Katona Zsigmond utcai óvoda volt Katonatelepen, ahol segédjeivel együtt – minthogy egyik helyszínen sem lép be az épületbe – a kerítésen keresztül adta oda az ajándékcsomagokat a gyermekeknek. Az óvoda több mint 40 gyermeke mikulás dalokkal fogadta az ajándékozókat.

A gyerekek mikulás dalokkal fogadták az ajándékozókat, mire a nagyszakállú megdicsérte őket egész éves jó magaviseletükért. Bizonyára komolyan is gondolta, mert a virgács kimaradt a csomagokból.

Az óvónénik elmondták, hogy örömmel üdvözlik az önkormányzat gesztusát és mind számukra, mind a gyermekeknek nagy öröm, hogy a helyzet ellenére sem marad el a várva várt látogatás, még ha a kicsik nem is ülhettek a mikulás ölébe. A pirosruhás a héten a ménteleki, a hetényi, a kadafalvi és a matkói intézményekhez is kilátogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában