Kiskunhalas

2020.11.25. 18:31

A környék lakói és a köztéri kamerák buktatták le a szemetelőt

A lakók ébersége, a térfigyelő kamerák, valamint a városi rendészek villámgyors intézkedése buktatta le a pofátlan szemetelőt Kiskunhalason, aki több mint fél tonna építési törmeléket rakott le illegálisan a Markovits Mária utcában.

Pozsgai Ákos

Forrás: Kiskunhalasi Városi rendészet

A por szinte még el sem ült, amikor az utánfutós autóval közlekedő sofőr lakásán kopogtattak a közterület-felügyelők – számolt be az ügy részleteiről Kuris István László alpolgármester, aki elmondta, hogy a gyors lakossági jelzésnek és a térfigyelő kamera hálózatot kezelő rendészeti munkatársak éberségének köszönhető bukott le a férfi, aki kedden napközben túrta le az utánfutójáról a több mint fél tonna építési törmeléket a Markovits Mária utcában az 53-as főút közelében.

Az utca lakói, amikor észlelték a pofátlan szemetelést, nem tétlenkedtek, azonnal hívták a városi rendészetet, igyekeztek minél pontosabb részletekkel szolgálni telefonon keresztül a közterület-felügyelőknek.

Fotó: Kiskunhalasi Városi rendészet

A városi rendészek azonnal tüzetesen el kezdték visszanézni a közeli Vasút utcai térfigyelő kamerák képeit, az egyik képkocka alsó sarkában pedig látszott, amint egy törmelékkel megpakolt utánfutóval érkezik a helyszín közelébe az autós. Nem sokkal később egy másik kameraállás felvételén az is jól látszott, hogy a távozó autós már üres futóval hagyta el a környéket.

A szemetelő férfi dél körül térhetett haza, az ebedre azonban nem jutott neki sok ideje, mert rövid időn belül a rendészet munkatársai kiderítették a lakcímét és kopogtattak a háza ajtaján. Kötelezték az építési törmelék elszállítására, amit később mázsajeggyel kellett igazolnia, ezen felül még kapott egy 50 ezer forint bírságról szóló csekket, amit az alpolgármester közlése szerint a bűnbánó szemetelő még aznap befizetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában