Kecskemét / galériával

2020.09.06. 15:30

Vidám figurák elevenedtek meg a Csongi óvoda kerítésén

Vidám figurákat festettek szombaton a kecskeméti Csongi óvoda kerítésére a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program kecskeméti központjába járó 6-7. osztályos diákok. A fiatalokat Németh Ábel képzőművész irányította az alakok megformálásában.

Sebestyén Hajnalka

Tóth Ákos Károly kecskeméti régióvezető elmondta: az MCC FIT Program az idei év elején költözött új oktatási központjába Kecskeméten, a Csongrádi utca 37. szám alá. A szomszédjukban található a Csongi ovi mellett nap mint nap elmentek, melynek külső kertjének fala meglehetősen leromlott állapotú. Ezért azt találták ki, hogy falfestéssel szebbé, színesebbé, gyermekbarátabbá teszik. Ehhez kapcsolódóan kiírtak a hozzájuk járó diákoknak egy tervpályázatot, ahova nagyon sok alkotást küldtek be a gyerekek.

A rajzokat, azaz a terveket Németh Ábel képzőművész, a Hírös Agóra kiállításszervezője válogatta és szerkesztette. Néhány napos előmunka előzte meg a közösségi festést. Németh Ábel a nagyobb figurákat, mint a többméteres krokodilt, maga festette fel, és előkészítette a többi figurát. Az alakok pedig szombaton teljesedtek ki a diákok ecsetvonásai által.

Az esemény védnöke a térség önkormányzati képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester volt, aki közvetített a MCC és a Csongi óvoda között. Hangsúlyozta: nagyon jó kezdeményezés, mely példaértékű lehet. Kevés pénzből, emberi segítséggel egy csodálatos óvodakerítés valósulhatott meg.

Rádiné Mónus Andrea, az óvodavezetője köszönetét fejezte ki. Elárulta, a gyerekek és szüleik semmiről sem tudnak, így hétfő reggel nagy meglepetésben lesz részük.

Folytatás is várható

Az MCC-nél úgy tervezik, hogy a diákoknak kreatív meseíró pályázatot írnak ki a falra festett figurák kapcsán. A mesékből egy gyűjteményre való összejöhet, mely a Csongi ovi saját mesekönyvévé válhat.

A falfestés az MCC csapatépítő programjába illeszkedett. Mivel egyszerre nem fért oda minden fiatal a kerítéshez, az éppen szabad diákoknak többféle drámajátékot szerveztek a nap folyamán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában