galériával

2020.09.11. 19:42

Szegényeknek zenélt Kecskeméten a Resti Kornél zenekar

A Resti Kornél zenekar játszott a pénteki ebéd előtt a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. A megzenésített verseket különböző hangszereken kísérte a kecskeméti együttes.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Papp Máté és társai, Lázár Miklós, Apró Anna és Szabó Bence örömmel játszottak a rászorulóknak. A közönség tetszését azonnal elnyerte a Resti Kornél zenei csokra, dallamra járt a lábuk, és ütemre tapsoltak.

A műsor elején, a zenekar vezetője, Papp Máté röviden bemutatta Resti Kornél zenekart. Felakasztotta a Resti Kornél tarisznyát, majd hozzátette, Resti Kornél egy irodalmi időutazó, aki térben és időben egyaránt szabadon járkál. Így az elmúlt évszázadokból „kortytárs” költők verseit adták elő megzenésítve, különböző zenei stílusokban.

A Resti Kornél zenekar egyre ismertebb, nemcsak Kecskeméten, hanem a fővárosban és a külföldön is voltak már fellépéseik. A Wojtylában való zenélés ötletét az adta a fiataloknak, hogy Máté barátnője, András Tamara korábban önkéntesként dolgozott a népkonyhán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában