Támogatás

2020.09.25. 15:15

Ösztöndíjat kapnak a diákok Solton

A solti önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy ebben az évben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, amely támogatja a felsőoktatási intézményben tanuló szociálisan hátrányos helyzetű solti fiatalokat.

Lencsés P. Anna

Az önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy ebben az évben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdetett meg. Ennek keretében a város támogatja azokat a felsőoktatási intézményben tanuló szociálisan hátrányos helyzetű solti fiatalokat, akik megfelelnek a pályázati kiírásnak.

A támogatás havi összegét tízezer forintban határozták meg. Mivel a Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, így az önkormányzat önként vállalt támogatási összegét kiegészítheti a megyei önkormányzat és a minisztérium is. Így attól függően nőhet az ösztöndíj összege, hogy a másik két támogató mennyivel járul hozzá a solti önkormányzat havi tízezer forintos támogatásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában