fejlesztés

2020.09.07. 13:04

Megújult a tassi bölcsőde homlokzata

A napokban fejeződött be a tassi minibölcsőde külső felújítása.

Gulyás Sándor

Ötmillió forintból szépült meg a bölcsőde külseje

Fotó: Gulyás Sándor

A beruházást saját erőből finanszírozta a község önkormányzata.

– Egy korábbi nyertes belügyminisztériumi pályázat segítségével az elmúlt években láttunk hozzá a minibölcsőde kialakításához. A létesítmény meglétét az indokolta, hogy egyre több helyi családban fogalmazódott meg az igény az ilyen szolgáltatásra. A bölcsőde hiánya miatt eddig ugyanis a szomszédos településekre kellett átszállítani a kicsiket – mondta Németh Gábor polgármester.

A hét gyermek ellátását biztosító intézmény a tavalyi év elején készült el. A beruházás az önkormányzatnak mintegy húszmillió forintjába került, a költségek felét a pályázaton elnyert tízmillió forint fedezte. A rendelkezésre álló összegből a megvásárolt régi, leromlott állapotú ingatlanban sikerült egy olyan épületbelsőt kialakítani, ahol kulturált körülmények között fogadhatják a gyerekeket.

– Az épület tetőzetének, külső homlokzatának felújítására akkor nem kerülhetett sor, így ezt most, a nyári szünet alatt, saját erőből oldotta meg az önkormányzatunk. A mintegy ötmillió forintos beruházás helyi vállalkozók kivitelezésében valósult meg, akik kiváló munkát végeztek, így szep­tembertől már kívülről is szép látványt nyújt a tassi Kuckó Minibölcsőde – tette hozzá a tele­pülésvezető.

A minibölcsőde amellett, hogy hét gyermek ellátását biztosítja, két főnek ad munkát.

Ötmillió forintból szépült meg a bölcsőde külseje
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában