program

2020.09.06. 10:26

Különdíjas lett a székelygaluska a 18. Csátaljai Falunapon

Változatos programokkal készültek a 18. Csátaljai falunap szervezői, a bográcsokban pörköltek rotyogtak, a színpadon vidám műsorral szórakoztatták a közönséget az elmúlt hétvégén.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Nagyon jól sikerült idén is a falunap. A Bazsarózsa Népi Játékparkban népi körhinta, játékpark, skanzen és kézműves játszósarok várta a kicsiket. A falunapon kiállították a Díszművészeti Szakkör hímzéseit és Lőrincz Gergely festményeit.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott rövid beszédet, hangsúlyozva, hogy az önkormányzat minden pályázaton nyert, amin elindult. Mindenkitől azt kérte, hogy vigyázzanak egymásra és tartsák be az egészségvédelmi előírásokat. Az államtitkárt követően Hedrich Natália sváb történetet mesélt el csátaljai nyelvjárással. A Garai Angyalok csapata különdíjat nyert a különleges, ízletes székely galuskával.

Közel kétszáz töltött káposzta rotyogott a lábosban. Elmondták, hogy ez az étel abban különbözik a hagyományos töltött káposztától, hogy édes káposztába csavarják a töltelékeket. A fűszerezéshez csombort, azaz borsika füvet meg kaprot is használnak, de az igazi titok a szeretetük, ami benne van. Szombat délután fellépett a helyi Székely tánccsoport és a Csátaljai Székely Népdalkör. A koronavírus járvány terjedésének megelőzéséért elmaradt a péntek esti diszkó és a szombati bál.

– Megnöveltük az asztalok közötti távolságot és kevesebben ülhetnek egy asztalhoz. Akik egy asztaltársasághoz tartoznak, azoktól nem kérjük az arcmaszk használatát, de ha szomszédos társasággal kommunikálnak, akkor ajánljuk a maszk viselését. Kitettünk kézfertőtlenítőket és maszkokat is. Ismerik egymást, és az elmúlt két hétben senkinek nem volt tünete, ami vírusra utalt volna, erre nagyon ügyeltünk – mondta Kovács Antal Csátalja polgármestere.

A Garai Angyalok különdíjat nyertek a székely galuskával
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában