pihenőparkok

2020.09.15. 11:54

Közösséget kovácsolnak Félegyházán a fejlesztésekkel

Két megújult közösségi teret adtak át a hétvégén Kiskunfélegyházán. Az önkormányzat ugyanis a belváros fejlesztésével párhuzamosan a környező városrészek megújítását is célul tűzte ki. A helyi közösségeket erősítő beruházásokra az úgynevezett CLLD program adott lehetőséget.

Vajda Piroska

Az átadási ceremóniát a félegyházi mazsorettek műsora tette még ünnepélyesebbé

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A Kossuthváros és a Petőfi-lakótelep közösségi tereinek felújítására közel 270 millió forintot fordított az önkormányzat. A fejlesztésekre 140 millió forint uniós támogatást nyert a város. Ebből a Petőfi-lakótelepen megvalósult beruházás 183,5 millió forintba került. Az elnyert támogatás összege 96 millió forint. A Kossuthvárosban 83,9 millió forintos fejlesztés valósult meg. Ebből a támogatás összege közel 44 millió forint.

A közösségek erősítését célzó projekt során modern pihenőparkot alakítottak ki a Kossuthváros központjában, ahol megújult a játszótér és a focipálya is.

A másik projektben a Petőfi-lakótelep központja szépült meg. A környékben lakók igényeit felmérve a lakótelep központja új zöldfelületekkel bővült. Új térburkolatos sétányokat, futópályát, új játékokkal bővített játszóteret, ivókutat, kültéri kondiparkot és egy új futballpályát kapott. Mindezek mellett a városfejlesztés keretében a város tíz pontján – többek között a Kossuthvárosban is – mintegy kétszáz madárodút helyeztek ki a félegyházi madárbarátok. A pénteki ünnepségen Meizl Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi szervezetének vezetője adott át elismerő oklevelet azoknak, akik részt vettek a madárbarát város létrehozásában. A megújult közösségi terek átadása koncertekkel zárult.

Az átadási ceremóniát a félegyházi mazsorettek műsora tette még ünnepélyesebbé
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában