Nagy Táncválasztó

2020.09.18. 07:25

Kecskeméten mindenki megtalálja a hozzá illő táncot

Vasárnap bárki ingyenesen kipróbálhat új táncokat, felélesztheti korábbi tudását, élhet kedvére szenvedélyének. A Grapevine tánciskolában, a Nagy Táncválasztón stílusok sokasága vár minden korosztályt.

Sebestyén Hajnalka

A táncot a legkisebbek is elkezdhetik

Forrás: Petőfi Népe

Vasárnap második alkalommal rendezik meg országszerte a Nagy Táncválasztót, melynek egyik házigazdája a kecskeméti Grapevine tánciskola.

– Izgatottan készülünk a nagyszabású rendezvényre, ahol kis csoportokban táncolhatnak majd az érdeklődők, az egészségügyi szabályok betartása mellett – mondta el érdeklődésünkre Huszár Ildikó táncművész, koreográfus, a Grapevine vezetője.

A Nagy Táncválasztót idén második alkalommal rendezik meg. Eredetileg a tánc világnapjához kapcsolódóan, áprilisban lett volna, de a járványhelyzet ezt is átírta. A harmincéves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében közel nyolcvan táncpedagógus közreműködésével, több mint negyven táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség az országban tíz vidéki helyszínen, így Kecskeméten is.

Az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, táncfilmvetítéseken és táncelőadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz, online időpontfoglaláshoz kötött, amit a nagytancvalaszto.hu oldalon lehet megtenni.

– A Nagy Táncválasztó minden korosztálynak szól, a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig. A kor nem akadály, az idősebbek is megtalálhatják a számukra megfelelő táncot, mozgásformát – hangsúlyozta Huszár Ildikó, ismertebb nevén Pötyi.

– A célunk, hogy megmutassuk, főként a fiataloknak, hogy a szabadidejüket hasznosan is eltölthetik egy vidám közösségben. A hozzánk járó táncosok szinte második családnak tekintik egymást, hiszen az évek alatt igazi közösségé kovácsolódnak össze. Ráadásul a tánc, a mozgás nagyon hasznos és egészséges. Önbizalmat ad, jó testtartást és sok-sok barátot garantál – részletezte.

A táncot a legkisebbek is elkezdhetik
Fotó: Petőfi Népe

A Nagy Táncválasztó vasárnap 10 és 17 óra között zajlik. Az ingyenes órák harmincpercesek, de emellett a város több tánciskolája is tart látványos bemutatókat a szabadban, az iskola melletti nagy parkolóban. Erre nem kell előzetesen regisztrálni. Az órákat képzett tánctanárok tartják, Huszár Ildikó mellett más kecskeméti tánciskolák oktatói is bekapcsolódnak.

– Nálunk közel húszféle táncstílusból lehet válogatni. Lesz többek között hip-hop, társastánc, klasszikus balett, modern tánc, indiai, hastánc, step, esztétikus testképzés, showtánc és most először – az idősebbeket megszólító – szenior tánc. A táncórák és táncbemutatók mellett két vendégünkre hívnám még fel a figyelmet. Lakatos János egyetemi tánctanár a táncról tart beszélgetést, míg Koncz Péter, a Pécsi Nemzeti Színház művésze a táncról, mint hivatásról mesél a közönségnek, megosztja tapasztalatait arról, milyen örömet ad ez a lelkének, a mindennapjainak – tette hozzá.

A regisztráció nyitott, érdemes mielőbb lefoglalni a helyeket.

Huszár Ildikó táncművész, koreográfus
Fotó: Petőfi Népe

– Bízunk benne, hogy idén is minél több embernek nyújthatunk arra alkalmat, hogy kiváló tanárok tanítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat. Megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez – mondta Huszár Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában