beruházás

2020.08.13. 10:36

Új bölcsődét építenek Kunszálláson

Az óvoda felújítása és kibővítése után most új bölcsőde építésébe kezdhet a kunszállási önkormányzat.

Vajda Piroska

A település ugyanis hetvenmillió forint támogatást nyert a bölcsőde megépítésére a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – adta hírül a település közösségi oldalán Almási Roland Márk polgármester.

A beruházás megvalósításához már tavasszal megvásárolta a telket az önkormányzat az óvodával szemben. Mint megtudtuk, a helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt az óvoda közelsége, hiszen a többgyermekes szülőknek nagy könnyebbség, ha egy helyre kell hordaniuk a gyermekeket reggelente. A telek nagysága pedig lehetővé teszi, hogy az óvoda bővítése miatt lecsökkent játszóudvart kompenzálják, mégpedig úgy, hogy a telket kettéosztva több mint ötszáz négyzetméteres játszóudvart alakítanak ki az óvodások számára.

A polgármester abban bízik, hogy az előzetes kalkulációk szerint az elnyert támogatási összeg a teljes beruházás megvalósítására elegendő lesz, így nem szükséges azt saját forrásból kiegészíteni.

Mint azt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szerkesztőségünkkel közölte, koordinációjukkal és támogató döntésükkel a TOP keretéből újabb támogatási kérelmekről hozott döntést az Irányító Hatóság. Ennek értelmében 15 megyei település örülhet projektje pozitív elbírálásának. A több mint másfél milliárdos csomagból térségünkben két ipari terület létesül, hét bölcsőde épül, hat településen pedig a csapadékvíz elvezetését oldják meg a forrásból.

Az elnyert támogatási csomagból közel 675 millió forint fordítható ipari parkok, iparterületek fejlesztésére, mintegy 654 millió áll rendelkezésre a bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére, a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére pedig 368 millió forintot költenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában