baja

2020.07.26. 18:18

Ibolya szerint fontos, hogy válaszoljunk a konzultációs kérdésekre

Egy fiatal bajai hölgy, Hegedűs Ibolya szerint a nemzeti konzultációs kérdésekre válaszolni ugyanolyan fontos, mint elmenni szavazni. Elengedhetetlen elmondani a véleményünket a hazánkban történő eseményekről, folyamatokról.

Márton Anna

Hegedűs Ibolya már visszaküldte a kérdőívet

Forrás: Márton Anna

A nemzeti konzultáció első kérdése arról szól, hogy a járvány újabb hulláma esetén milyen intézkedéseket támogatnának az emberek.

Hegedűs Ibolya a kilenc megadott lehetőség közül kettőt is megjelölt. – Úgy vélem, fontos a maszkviselés elrendelése, és a védekezéshez szükséges eszközök kivitelének korlátozása is lényeges. A járvány következtében az egész világon készlethiány alakult ki egészségügyi eszközökből és védőfelszerelésekből. A negyedik kérdésre a válasz természetesen az igen, vagyis a kormánynak arra kell törekednie, hogy a védekezéshez szükséges felszereléseket Magyarországon lehessen előállítani, így csökkentve a kiszolgáltatottságunkat – mondta el a kérdésekről Hegedűs Ibolya.

A bajai hölgy szerint ösztönözni kell a hazai termékek vásárlását, a hazai szolgáltatások igénybevételét, és népszerűsíteni kell a hazai turizmust. Barátaival Magyarország legszebb helyeit keresi fel ebben az évben, mert még nagyon sok csodálatos hely van az országban, amit nem látott. Idén Bükfürdőre mennek.

Hegedűs Ibolya már visszaküldte a kérdőívet
Fotó: Márton Anna

A munkahelyeket illetően egyetért azzal, hogy a világjárvány nemcsak az egészségünket, hanem a munkahelyeinket is veszélyezteti. Szerinte a kormánynak a járvány elmúltával is fenn kell tartania a munkahelyvédő és -teremtő programokat. A tízes kérdéssel kapcsolatban elutasítja Soros György tervét, ami arra vonatkozik, hogy az Európai Unió tagországai vegyenek fel hatalmas összegű örökkötvényeket, amelyek után generációkon keresztül, örökre kamatot kellene fizetni, ez szerinte beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában