gyász

2020.07.31. 08:37

Eltemették a csávolyi balesetben elhunyt tűzoltót

Sokan szerették és tisztelték Garai Dénes tűzoltó őrmestert, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. A szomorú és megmásíthatatlan hír július 18-án érkezett, hogy Garai Dénes életének 31. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Garai Dénes tűzoltó őrmestert tűzoltói tiszteletadás mellett családtagok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára július 30-án, a Bajai Köztemetőben – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószolgálata.

Pozsgai Ákos

Fotó: Kovács Andrea, tűzoltó főhadnagy

A polgári gyászszertartás részeként Koch Zsuzsanna búcsúzott az elhunyttól. A búcsúbeszédet követően volt parancsnoka, Kocsis László tűzoltó alezredes idézte fel az együtt töltött szolgálati évek emlékét és vett végső búcsút egy feledhetetlen embertől, egy kiváló kollégától.

„De elmondhatják-e hitelesen a személyi akta száraz évszámai, parancsai, végzettséget igazoló iratai bárkinek, hogy milyen is volt a mindennapi szolgálatellátás során bajtársunk?......Elmondhatják-e, hogy milyen bajtárs, barát volt civil ruhában. Milyen volt az örökké vidám, mosolygós Dini, a jókedv megalapozója még egy fárasztó bevetés, vagy nap után is.”

A beszédek után Garai Dénes tűzoltó őrmester tűzoltósisakját a családja átvette, majd tűzoltó hagyomány szerint tűzoltó szirénával, díszmenettel és az Il Silenzio-val búcsúztatták az őrmestert. Garai Dénes kisgyerek kora óta tűzoltó szeretett volna lenni. Elindult egy úton, hogy álmát megvalósítsa, a Dunafalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja lett. Tizenöt évesen ifi tűzoltóként, majd később teljes jogú tagként erősítette az egyesület állományát. A gyermeki álom a kitartó munkának és szorgalomnak köszönhetően valóság lett.Garai Dénes tűzoltó őrmester 2013. december 1-jén szerelt fel a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság állományába, beosztott tűzoltóként.

2014 februárjában fejezte be a tűzoltó II. moduláris szakképzést és még abban az évben a Nagybaracskai Katasztrófavédelmi Őrsön megkezdte szolgálatát. Az őrmester tűzoltó ismereteinek fejlesztése mellett 2018-ban elvégezte a Disaster Medic egészségügyi szaktanfolyamot, ugyanebben az évben a szolgálat érdekében a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába került. 2019-ben sikeresen teljesítette a gépjárművezetői alaptanfolyam I. modulját.

Dénes a tűzoltások és műszaki mentések során kiemelkedően teljesített, és a szakmai feladatokon túl lelkesen vett részt a kismotor- és hagyományőrző kocsifecskendő versenyeken és tagja volt a sárkányhajó bajnokcsapatnak is. Garai Dénes tűzoltó őrmester a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Dunafalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület állományában teljesített szolgálatot haláláig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában