szavazási eredmények

2020.06.15. 11:42

Olvasóink többsége idén nem tartja biztonságosnak a nyaralást

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink miként gondolkodnak az idei nyaralásokról.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: 4 PM production

Egy átlagos június arról szól, hogy hirtelen óriási melegben találjuk magunkat, nyitnak a strandok, megszaporodik a szabadságok száma és felkerül a táblára a VAKÁCIÓ. Az idei nyár azonban korántsem tartogat egyszerűséget, sem a jól megszokott spontanaitást. Bár egy ideig azt hihettük, maximum a tévét bámulva, és a régi fényképeket lapozgatva láthatjuk idén a Balatont és a horvát tengerpartot, most úgy tűnik, mégis lesz lehetőségünk kimozdulni és magunk mögött hagyni ezeket a hosszú és nehéz hónapokat.

A szabályok lazulásától eltekintve akár szélsőségesen is hozzáállhatunk az utazás ötletéhez, és a biztonság érzése miatt úgy gondolhatjuk: kibírunk egy évet nyaralás nélkül. Azzal a ténnyel azonban mindenképpen érdemes számolnunk, hogy a határokat folyamatosan megnyitják előttünk, a szabályok lazulnak, egyre több szálloda engedi be a vendégeket, az utazási ötletek sorra érkeznek, így a tár egyre bővül. De vajon érdemes idén élni ezekkel a lehetőségekkel?

Olvasóink 36%-a szerint nem. Ők azt a tábort erősítik, akik szerint idén még nem biztonságos az utazgatás.

27% ezzel szemben már le is foglalta utazását, és semmiképp nem tervezi otthonról végig nézni, ahogy eltelik a nyár.

Bár a határok folyamatosan megnyílnak előttünk, 22% továbbra is csak belföldben gondolkodik.

Olvasóink 15%-a még vár, ők egyáltalán nem mertek még tervezni a vírus miatt.

Bár az utcán megszaporodott az emberek száma, jóval többen járják a városokat, mint 1-2 hónappal ezelőtt, köszönhetően a korlátozások lazulásának, mégis: az általánosan kialakult kép jelenleg az, hogy olvasóink nagyrésze továbbra sem érzi tökéletesen biztonságosnak az idei nyaralgatást.

[eweb-voting id="2751114"]

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában