felajánlás

2020.05.29. 10:12

A megyéből 48 ápoló, asszisztens, mentő kapott táblagépet

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara márciusi jótékonysági célú felhívására számos adomány és felajánlás érkezett, így kívánták elismerni és megköszönni az ápolók, asszisztensek koronavírus-járvány alatti munkáját.

Hraskó István

A képen a kecskeméti egészségügyi dolgozók kapták meg a felajánlásokat.

A kamara célja az volt a felhívással, hogy eszköz biztosításával minél nagyobb esélyt biztosítsanak az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek a távoktatásban való részvételre. A legnagyobb értékű ajánlat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületétől érkezett. A nagy értékű adományra az egészségügyi szakdolgozók pályázat benyújtásával jelentkezhettek.

Összesen 3500 kamarai tag tett így, közülük mintegy 2250-en feleltek meg mindenben a felhívásban közreadott feltételeknek. A kamara országos elnöksége által kialakított objektív értékelési szempontok alapján hirdették ki a győzteseket, figyelembe véve a területi szervezetek létszámarányait is.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Magyar Telekom, a Samsung Magyarország és a szakdolgozói kamara együttműködésében megvalósuló támogatás keretében ezer szakdolgozónak adtak át egy táblagépet, és egy meghatározott, ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomag-ot. Az adomány összértéke több mint százmillió forint.

Kalocsára is megérkeztek a táblagépek

A MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, Csík Julianna csütörtökön osztotta ki megyeszerte a támogatást a nyerteseknek.

– Nagy örömömre szolgál, hogy Bács-Kiskun megyéből 48 győztes pályázat született, elismerve a megye szakdolgozóinak koronavírus járvány alatt végzett megfeszített munkáját – mondta. Mint megtudtuk, a sikeres pályázók között egyaránt megtalálhatók ápolók, asszisztensek, mentők, műtő területen dolgozók és gyógyszertári asszisztensek is.

Örömmel fogadták a felajánlást Kiskunfélegyházán is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában