rajzpályázatok

2020.04.12. 20:34

Újabb díjakat nyertek a nemzetközi versenyeken a kecskeméti diákok

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai ismét nagyon szép eredményeket értek el nemzetközi rajzpályázatokon.

Sebestyén Hajnalka

A közös alkotás most csak emlék a diákoknak

Forrás: Petőfi Népe

Csúzdi Szabó Erika művésztanár elmondta: lezajlott a Small Montmartre of Bitola 2020 elnevezésű nemzetközi gyermekrajzpályázat eredményhirdetése. A megméretésre a világ 33 országából érkeztek pályaművek. Tizenkilenc intézmény, alkotócsoport kapott meghívást a verseny második fordulójára, a plein air festészeti megmérettetésre Macedóniába, köztük a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola alkotó­csoportja.

A versenyen egyéni alkotásukért Arany Paletta díjban részesülnek: Szabó Csongor Péter, Csősz Eliza és Hegedűs Odett. Kiemelték Balanyi János, Borsos Blanka és Adler Kitti alkotását, ők dicsérő oklevelet kapnak. Másik nemzetközi siker is született: a 22. Bolgár Nemzetközi Gyermekrajzpályázat díjazott alkotói közé választották Pesti Mirjamot, Vincze Maját, Berta Elizát és Csősz Nórát.

A gyerekek a járványhelyzet idején is alkotnak. Még az iskola bezárása előtt többen nekikezdtek a Pécsi Egyházmegye Bennünk lévő Krisztus elnevezésű pályázat munkáiba, az alkotás folyamatát a tanárnő a digitális oktatás során segíti. A digitális órai munka fókuszában most a húsvét szerepel. A tanárnő elmondta, mind a 360 tanítványa olyan munkákon dolgozik, mely kötődik az egyházi ünnephez.

A közös alkotás most csak emlék a diákoknak
Fotó: Petőfi Népe

– A 3-8. osztályosokból álló grafikai csoportom a hagyományos tojásfestést kapta feladatként, melyhez az otthonukban lévő alapanyagokat használják fel, többféle technikát is ajánlottam hozzá, melyet korábban már tanultak. A tanórai keretek között a negyedikesek húsvéti ablakdíszt készítenek. Az ötödikesek magvakból és növényekből, otthoni kis legókból keresztet alkotnak. A hatodikosok stilizált keresztet készítenek fekete-fehér színben, különböző stílusokban. A hetedikesek a húsvét szó betűiben jelenítik meg Krisztus keresztútját, feltámadását vagy a húsvéti hagyományokat. A nyolcadikosok pedig képeslapot alkotnak A sír üres, Krisztus feltámadt! szöveggel és a feltámadást idéző jelképekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában