Mosó- és szárítógépeket kapott a halasi kórház

Három mosógépet és három ruhaszárítót adott át kedd délben Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház részére a koronavírus elleni védekezéshez.

Pozsgai Ákos

A mosó-és szárítógépek a halasi kórház területén működő fertőző osztályon kialakított légúti sürgősségi betegosztályon lesznek üzembe helyezve. A részleg öt rendelőből, egy zöld, egy szürke és egy piros zónás fekvőbeteg ellátó rendszerből áll, ahol a zsilipből kilépve a kórházi dolgozók leveszik a zsilipruhát, amit a speciális szkafander alatt viselnek. A szkafandert a zsilipben hagyják, amit ózongenerátorral fertőtlenítenek. A zsilipruhát sem vihetik haza, hanem ott helyben kell kimosni, erre fogják használni a kapott eszközöket.

Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a várossal példaértékű az együttműködésük, Halason működik egy fejlesztési központjuk, ahol többféle tevékenységet is végeznek. A felnőttoktatás mellett a gyermekek foglalkoztatására és a roma nemzetiségű hátrányos helyzetűek felzárkóztatására is kiemelt figyelmet fordítanak és eszközöket biztosítanak ehhez.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója szerint olyan együttműködést sikerült kialakítani mind a politikai döntéshozókkal, mind a megyei társintézményekkel, helyi cégekkel, vállalkozókkal, civil szervezetekkel, magánszemélyekkel, egészségügyi beszállítókkal, hogy mindenki ugyanazt a célt akarja megvalósítani, hogy a halasi kórház minél biztonságosabb hely legyen mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók számára. – A dolgozóinkat kiemelt szinten kell védeni attól, hogy ne kapják el a koronívrust, mert különben nem fogjuk tudni ellátni a feladatokat – hangsúlyozta a főigazgató.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere szerint nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valamilyen adomány, vagy felajánlás a halasi kórháznak. – A mostani vészterhes időkben jól érzékelhető, hogy a helyi és térségi közösség nagyon erős, de országosan is nagyon sok helyről érkezik támogatás, ami segíti a halasi kórházban folyó felelősségteljes munkát – hangoztatta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában