OKTATÁS

2020.03.20. 16:03

Van-e minden diáknak digitális eszköze Kecskeméten?

A kecskeméti önkormányzat szerint a helyi diákok távoktatásához összesen 90 notebook/tablet hiányzik, ezek beszerzését az önkormányzat finanszírozza. Szerkesztőségünkhöz érkezett olyan jelzés, hogy eszköz hiányában az iskolás gyermek egyelőre nem tud részt venni a digitális leckekészítésben.

Hraskó István

Emiatt megkerestük a Kecskeméti Tankerületi Központot, hogy hogyan történt a diákok laptoppal, tablettel való felszereltségének felmérése, és akinek esetleg még nincs, hol jelezheti az igényét?

– A Kecskeméti Tankerületi Központ az intézményvezetőkkel, tagintézmény-vezetőkkel közösen, teljes körűen felmérte a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket, feltételeket a fenntartásában lévő intézményekben. Ezen belül felmértük a tanulók eszköz ellátottságát is. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a hiányzó eszközök pótlására 92 laptopot biztosít a Tankerületi Központ kecskeméti tanulói számára. Amennyiben további igény felmerül, azt az adott iskola vezetőjének jelzik a szülők, tanulók – válaszolta Zsámboki Anna tankerületi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában