Többen jelentkeztek Baján segítőnek, mint rászorulónak

Eddig 10 fő vette igénybe az önkormányzat ellátását, azaz kért városi segítséget és maradt otthonában.

Kubatovics Tamás

Erre a koronavírus okozta veszélyhelyzet kapcsán nyílt lehetőség olyan, a 70. életévüket betöltött személyek számára, akik más módon nem tudnák megoldani a létfenntartáshoz szükséges beszerzéseiket. Kedden született meg a felhívás, aminek célja a veszélyeztetett, 70 év feletti korosztály fertőzésveszélyének csökkentése.

Elektronikus úton, valamint több intézményen keresztül is igényelhették a segítséget az érintettek, akiket csütörtöktől keresnek fel a város emberei. Gömöri Evelin Polett, a városháza sajtóreferense érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy legfőképpen élelmiszer- és gyógyszerellátásban kérnek segítséget az idősek. Ez számukra semmi plusz költséggel nem jár, a számlával, nyugtával igazolt költséget kell megfizetniük.

Az önkormányzat által kiállított fényképes, pecséttel és aláírással ellátott igazolvánnyal látták el a segítőket, a Baja Marketing Kft. munkatársai végzik ezt a feladatot. Ehhez egyébként önkénteseket is toboroznak, közel 100 civil jelentkezett eddig, továbbra is fogadják az önkénteseket a koronavirus.baja.hu oldalon. Hozzátette: a látogatók kesztyűt és maszkot kapnak védőfelszerelésként.

Ügyfélkapun keresztül, elektronikus levélben a [email protected] e-mail címen, valamint a Bácskai Napló veszélyhelyzeti különszámában megjelent űrlap kitöltésével és leadásával – Sorsok Háza, Bajai Egyesített Bölcsődék, Polgármesteri Hivatal – kérhető segítség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában