projekt

2020.03.07. 14:48

Rövidesen elindíthatják a Vaskút–Gara kerékpárút közbeszerzését

Feszes gazdálkodás, így összegezhetők a feladatok – ezzel a szokásosnak mondható megjegyzéssel érzékeltette 2020-as teendőik vezérfonalát Faa Béla, garai polgármester. A település első embere több futó, illetve reménybeli pályázatról számolt be érdeklődésünkre.

Kubatovics Tamás

A művelődési ház ad otthont a vállalkozások találkozójának is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

– Múlt héten kaptuk meg a Magyar falu programban megpályázott traktort és kiegészítő eszközeit. Belterületi utak karbantartására használjuk a gépet, amihez hótoló lap, pótkocsi, fű- és padkakasza, valamint ágaprító gép tartozik. Ezekre már nagy szükség mutatkozott, hiszen jelentős közterületet gondozunk és egyre kevesebb a közmunkás. Tervezzük, hogy komposztálni fogunk, egy olyan technológiát néztünk meg a közelmúltban, aminek köszönhetően pár hónap alatt megfelelő anyag állítható elő – vázolta a falu vezetője. Reményei szerint rövidesen elindíthatják a Vaskút–Gara kerékpárút közbeszerzését, mert sikerült a földtulajdonjogokat rendezni. Az állami területekkel kapcsolatos lassú ügymenet egyéves helyben topogásra kényszerítette a települést. Jó esetben idén még a kivitelezés is megkezdődhet, ami a település legnagyobb fejlesztése lesz.

– Folyamatban van a művelődési ház energetikai korszerűsítése, teljesen új hőszivattyús rendszer épül, továbbá külső hőszigetelést kap az épület. Ez ötvenmillió forintos beruházás, amelynek köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz a rendszer, mint a jelenlegi, amit két gázégőfejjel szerelt Totya kazán szolgál ki. Hasonló összegű fejlesztés a csapadékvíz-elvezetés megoldása három utcában, ez a Partizánról Arany Jánosra átnevezett, valamint a Petőfi és a Zrínyi utcát érintő projekt – mondta el Faa Béla.

A település tavaly ősszel szervezte meg a Vállalkozások Első Hármashatár Találkozóját, ami neves előadóival és résztvevőivel kedvező visszhangot kapott. Anyagi források megszerzése esetén szívesen újra vendégül látnák a szerb, horvát és magyar gazdasági élet szereplőit érdekeik egyeztetése céljából. Ez a bácsszentgyörgyi határátkelő megnyitásához is kapcsolódik, mert annak vélt gazdasági előnyei még nem érzékelhetők a térségben.

A művelődési ház ad otthont a vállalkozások találkozójának is
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában