Koronavírus gyanújával került karanténba egy izsáki nő

A házi karantént az illetékes járványügyi hatóság rendelte el.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Egy idősebb izsáki hölgy az új típusú koronavírus által okozott megbetegedés alapos gyanújával került hatósági karanténba otthonában – tájékoztatta a baon.hu-t Kutas Tibor, Izsák polgármestere, aki kedden este kapta az erről szóló tájékoztatást az illetékes járványügyi hatóságtól. Kutas Tibor hangsúlyozta, hogy a tájékoztatásban az alapos gyanú szerepel, további vizsgálatok szükségesek a végleges diagnózis felállításához. A hölgy nagy valószínűséggel nem járt külföldön. A polgármester még aznap este tájékoztatta a lakosságot a település közösségi oldalán. A hölgy ellátása biztosított, illetve igény esetén az önkormányzat is segítséget nyújt ebben, ehhez megfelelő védőruházattal rendelkeznek.

A keddi Facebook-bejegyzés:

Szerda dél körül újabb bejegyzést posztoltak a város Facebook-oldalán:

A polgármester elmondta, hogy további lépéseket tesznek a védekezés érdekében. A település számára közel kétezer maszk áll rendelkezésre és jelenleg is további darabok készülnek, melyekből lakcímenként kettőt ingyenes biztosítanak a lakosság számára, a kiosztásban önkéntesek segédkeznek.

Az önkormányzat a helyzetre figyelemmel intézkedéseket hozott szerdán. Az éves költségvetésben szereplő tartalék terhére 5 millió forintot különítettek el a veszélyhelyzet okozta előre nem látható kiadásokra. A veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres szociális támogatásokat automatikusan meghosszabbítják a veszélyhelyzet megszüntetéséig. A város közterületeit, padokat buszmegállókat rendszeresen fertőtlenítjük, kétnaponta permetezéssel, napi többszöri áttörléssel. A polgármester közleményben kéri a lakosságot, hogy csak akkor induljanak útnak, ha azt munka, szükséges vásárlás vagy másokon segítés indokolja. Aki útnak indul, lehetőség szerint viseljen szájmaszkot, tartsa be a szükséges távolságot, az üzletekben is kerüljék a tumultust. Kutas Tibor nyomatékosan kéri, hogy mindenki figyeljen oda a másikra és hangsúlyozza, hogy most kifejezetten egymás őrzőinek rendeltettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában