Építik a járványügyi mobil kórházat a halasi börtön udvarán

Hétfő reggel hat órakor elkezdődött a 150 ember befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház felépítése a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet elkülönített területén. Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás szóvivője a helyszínen lévő újságíróknak elmondta, hogy a kórház egy hónap alatt fog elkészülni.

Pozsgai Ákos

Azért esett a kiskunhalasi börtön területére a választás, mert korábban menekültügyi őrzött szállásként működött a volt honvédségi laktanya, ahol a közmű és más szükséges infrastrukturális háttért biztosított, az idő pedig sürget a kórház kialakításához – közölte a Büntetés-végrehajtás szóvivője.

Orosz Zoltán elmondta a munkálatok hétfő reggel kezdődtek a szükséges tereprendezési munkálatokkal, ezt követően kezdik el telepíteni az egymáshoz illeszthető konténereket, amelyek beszerzése folyamatban van. Várhatóan egy hónap alatt épül meg a járványügyi mobilkórház.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere úgy vélte, hogy a város ezekben a nehéz időkben megint egy kulcsfontosságú feladatot kapott. – Kiskunhalas már számtalanszor bizonyított, hogy az itt élőkre számíthat az ország, a 2015-ös migrációs válság, majd a börtönök zsúfoltságának csökkentése, most pedig az újabb kihívás idején. A mostani feladat sem fog észrevehető változást okozni a város életében, ahogyan a korábbiak sem. Inkább érezhető az önkormányzati intézmények, óvodák, bölcsődék működésének korlátozása, amit azonban a halasiak kellő megértéssel fogadnak – fogalmazott a polgármester.

A kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző, illetve a megfigyelési tevékenységbe a koronavírus elleni küzdelemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában