Adományszámlát nyitott Kiskunhalas önkormányzata

Pénteken újabb intézkedéseket hozott a városvezetés a koronavírus elleni védekezés részeként, melyről Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: Fülöp Róbert

A város önkormányzata lakossági kezdeményezés nyomán adományszámlát nyitott a koronavírus elleni, helyi intézkedések támogatására. A 11732064-15338806-10920002 (OTP Bank) számlaszámra várják a felajánlásokat. Átutaláskor vagy befizetéskor a közlemény rovatba be kell írni: koronavírus elleni védekezés.

A Védőnői Szolgálat munkarendjét módosították az Országos Tisztifőorvos előírásának megfelelően. Ennek értelmében a szakma szabályainak figyelembevételével minimalizálják a személyes találkozást, így a távkonzultáció, a telefon és az e-mail kerül előtérbe. A Hajnal utcai tanácsadóba csak előzetes időpont-egyeztetéssel, egyszerre csak egy egészséges gyermek vagy várandós kismama érkezhet, maximum egy egészséges kísérővel. A védőnői státuszvizsgálatok jelenleg szünetelnek, akinek kötelező védőoltása esedékes, annak kizárólag a gyermekorvosi tanácsadáson kell megjelennie. Az életkorokhoz kötött kötelező oltások nem maradhatnak el, ezek szervezését, az oltásokra való idézést telefonos és elektronikus úton folyamatosan végzik a védőnők. A családlátogatások az újszülöttekre és a kiemelt figyelmet igénylő, veszélyeztetett családokra korlátozódnak. Az iskolai és ifjúsági védőnőket, valamint az iskolaorvosokat kizárólag a Hajnal utcai rendelőkben lehet elérni. A védőnők munkaidőben fogadják a telefonos megkereséseket a 06-77-421-031-es számon.

A tájékoztatóból kiderül, a városban továbbra is kilenc személy van házi karanténban. Az ő ellátásuk, felügyeletük biztosított és megoldott, mindannyian jól vannak. A polgármester folyamatos kapcsolatban van a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházzal. Eddigi információk szerint a településen nincs koronavírussal fertőzött beteg a megvizsgált személyek között.

Egy korábbi, csütörtökön megjelent közleményben, a tömegközlekedéssel utazókra vonatkozóan is közöltek új szabályt. A város autóbusz-állomásának várótermében mostantól mindenki csak kizárólag információkérés, illetve jegy-és bérletvásárlás idejére tartózkodhat. A felhívást a pályaudvar bejáratánál is elhelyezték.

Pénzzel és étellel is segítik a halasi kórház dolgozóinak munkáját

A kunfehértói önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag megszavazta, hogy fél millió forinttal támogatják a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat a koronavírussal kapcsolatos feladatok költségeinek enyhítésére. Egy helyi pizzéria pedig 40 darab pizzával ajándékozta meg pénteken a kórház dolgozóit, ezzel fejezve ki tiszteletüket a hetek óta megfeszített tempóban dolgozó egészségügyi szakembereknek.

A hivatalos közlemény Fülöp Róbert polgármester Facebook oldalán olvasható.

Fotó: Fülöp Róbert

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában