KECSKEMÉT

2020.02.26. 18:44

Szkeptikus az LMP a kormány klímavédelmi akciótervével kapcsolatban

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és dr. Tóth Szilárd, az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője tartott szerdán sajtótájékoztatót Kecskemét főterén.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Ungár Péter elmondta: szerinte sok szempontból akár pozitív lépés is lehetne, hogy a kormány klímavédelmi akciótervet készített, amiben megpróbálja a zöld politikát napirendre tűzni, de „felmerül a kérdés, mit csinált a kormány az elmúlt tíz évben, mert a klímaváltozás nem a tavalyi és az idei év fejleménye”.

Fotó: Hraskó István

– Tíz éve a kormány olyanokat mondott, hogy a környezetvédelem baloldali dolog, hogy klímahisztéria van, és megszüntették az önálló környezetvédelmi minisztériumot. Ilyen helyzetben szkeptikusan állunk a miniszterelnök által bejelentett klímavédelmi akciótervhez – jelentette ki az LMP politikusa. Hozzátette, megmagyarázhatatlannak és abszurdnak tartják, hogy nem adnak ki több engedélyt szélerőmű építésére. Ungár Péter úgy folytatta: ugyan Magyarország egy medencében helyezkedik el, és vannak szélárnyékolt részei, de a nyugati, déli-délnyugati határszakaszon szerinte lenne lehetőség szélenergia fejlesztésére, ezzel pedig a klímaváltozás negatív hatásait tudnák csökkenteni.

Dr. Tóth Szilárd arról beszélt, hogy szükség lenne a helyi nagyvállalatok aktívabb társadalmi szerepvállalására például faültetésekben, és arra is, hogy a cégeknél is kapjon nagyobb hangsúlyt a környezettudatos magatartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában