Kecskemét

2020.02.01. 11:02

Sosem főztek még óriásbográcsban

A napokban újabb négy széchenyis szakácstanuló főzött a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján.

Sebestyén Hajnalka

Lőrinc Norbert, Törteli Dominik, Virágh Dorka és Halcsik Máté nagyon figyelte Ács Imre szaktanár útmutatásait

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ács Imre mesterpedagógus és tanítványai ezúttal alföldi gulyáslevest készítettek a szegényeknek. A fiatalok örömmel vállalkoztak a jótékonysági főzésre, szívesen áldozták fel szabadidejüket a társadalmi felelősségvállalást tükröző nemes célra.

Ács Imre gasztronómiai szaktanár kezdeményezésére tanítványai nyolc év óta rendszeresen vállalnak főzést a Wojtylában. Többen visszatérőek, sőt akadnak olyan diákok is, akik már régebben végeztek, de szintén visszajárnak, és ösztönzik éttermi vezetőiket is a segítségnyújtásra.

– A szakmai gyakorlat mellett nem titkolt célom a wojtylás főzéssel, hogy felébresszem diákjainkban a társadalmi felelősségvállalás tudatosságát. Ha majd később ők is vállalkozóvá válnak és lehetőségük adódik arra, hogy kivegyék részüket a társadalmi terhekből, akkor szívesebben tegyék – jegyezte meg Ács Imre.

A főzésből Lőrinc Norbert, Törteli Dominik, Virágh Dorka és Halcsik Máté vette ki részét. A 9–10. osztályos diákok korán kezdtek, az előkészületekben is helyt álltak.

– Nagyon szeretek főzni. Szakmailag különösen jó, hiszen még sosem főztem 120 főre egyszerre – hangsúlyozta Norbert.

– Örülök, hogy örömet és reményt tudok adni az embereknek ízletes ebédünkkel. Jó érzés segíteni – tette hozzá Dominik.

– Hatalmas bográcsban főztünk, ami újdonság volt. Nagyon figyeltem a tanár urat, mit hogyan kell csinálni. Különösen a fűszerezésre, hiszen 120 adagnál nem egyszerű kiszámolni, miből mennyi kell – árulta el Máté.

Lőrinc Norbert, Törteli Dominik, Virágh Dorka és Halcsik Máté nagyon figyelte Ács Imre szaktanár útmutatásait
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

– Kiskorom óta többször jótékonykodtunk már a családommal, gondolok itt az utcán kéregető szegényekre, a kinőtt ruhák, a régi játékok adományozására. Szerintem jó, ha már korán tudatosítják bennünk a segítségnyújtás fontosságát. Ezért is örültem ennek a főzésnek, jó érzés, hogy újra segíthetek, és ezúttal a szaktudásommal, szabadidőmmel – mondta Virágh Dorka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában