Kiskunhalas

2020.02.03. 07:00

Sikeres lett Szabó Máté alkotása

A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium egykori tanulója, Szabó Máté, a Sport TV munkatársának alkotása is bekerült az újságíró-világszövetség, az AIPS pályázatán a 2019-es év 30 legjobb dokumentumfilmje közé.

Pozsgai Ákos

Szabó Máté

Szabó Máté „Labdázni tilos” című alkotása a dokumentumfilmek kategóriájában bekerült a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség, az AIPS pályázatának szűkített, a világ legjobb 30-as listájára. A listán eléggé erős, nemzetközileg is ismert televíziók művei szerepelnek, így például az NBC, az ARD, a Fox Sports holland verziója, a brazil TV Globo és a NOB olimpiai csatornája is delegál résztvevőt, így a kategória egyetlen állva maradt magyar versenyzője okkal lehet büszke a teljesítményére.

Az egykori halasi diák a saját ötletét valósította meg, jelentős részben saját erőből, az NBA segítségével. A londoni NBA-mérkőzésen forgatott, többek között olyan jelenlegi és egykori európai NBA-játékosok szólaltak meg a műsorban, mint Gheorghe Muresan, Mario Hezonja, Frank Ntilikina és Tomás Satoransky.

„Egy európai NBA-meccs hangulatát szerettem volna bemutatni, Szarvas Szilárd és Bárány Péter segített nekem ebben. Úgy tűnik, jó munkát végeztünk. Nagyon köszönöm mindkettőjüknek, hogy részt vettek velem ebben a megvalósult szerelemprojektben, mert nélkülük ez fele vagy negyed ilyen jó sem lett volna” – írta közösségi oldalán Szabó Máté, akinek a halasi Bibó-gimnáziumban osztálytársa volt Szarvas Szilárd, aki a filmet vágta és a grafikai elemeket készítette az alkotáshoz.

Szabó Máté

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában