EGÉSZSÉGÜGY

2020.02.13. 10:10

Ismét két háziorvos lehet Szankon

Hamarosan megoldódhat a két éve húzódó probléma, így ismét két háziorvosa lehet a településnek. Varga Ferencné polgármester bejelentését osztatlan siker aratta, hiszen a helybeliek régóta reménykedtek már ebben.

Tapodi Kálmán

Bazsa Mihály a község lakói nevében köszönte meg dr. Nárai Tibor munkáját

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A hétfői közmeghallgatáson felszólalók egyben köszönetet is mondtak dr. Nárai Tibor háziorvosnak, aki eddig egyedül látta el a lakosságot. Az új orvos érkezését a község is segíti, hiszen készül egy újabb orvosi rendelő, amibe felszereléseket is vásárolnak.

Múlt év októberében, tizenhárom év után váltottak polgármestert Szankon – Patkós Zsolt a településvezetői pályafutását Majsán folytatta –, a korábbi alpolgármester, Varga Ferencné az óvoda éléről került a polgármesteri székbe. A választások óta eltelt időszakról, illetve a gondokról és a tervekről is szó esett a fórumon. Mint elhangzott: a tavaly átadott Kiskun Emlékhelyen máris akadnak – garanciális határidőn belüli – javítandók, mert az épület beázik.

Az épülő agrárlogisztikai központ működtetésére befektetőt keresnek, de előbb az áram- és vízellátást kell megoldani, és bekeríteni a területet. Több beruházáshoz – például az Európa Ház, tájház, a 24 éves kerékpárút felújítása – is pályázati úton remélnek támogatást, hiszen „minden csupán pénzkérdés”. Évente szeretnének egy-két utcát is felújítani.

Bazsa Mihály a község lakói nevében köszönte meg dr. Nárai Tibor munkáját
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

Az idei programok sorát gyarapíthatja a községi majális, amit egy népzenei találkozóval kötnének össze. Nem szakad meg a méz- és meggyfesztivál sorozata sem, ami kétnapos rendezvény lesz, de tizenegy év után nem rendeznek meggykirálynő-­választást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában