Kecskemét

2020.02.27. 14:00

Hamvazkodtak a rászorulók

Hamvazószerda alkalmából dr. Finta József érseki helynök, a kecskeméti főplébánia plébánosa látogatott el szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba.

Hraskó István

Finta József hamuval keresztet rajzolt a gondozottak homlokára

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

A közös éneklés után a nagyböjt eredetéről és arról beszélt a központ gondozottjainak, hogy manapság mit jelenthet az ember életében a lemondás.

Finta József elmondta: még ötven-száz évvel ezelőtt is alapvetően a mindennapi élelemért, kenyérért dolgoztak az emberek, úgy lehetett időt és pénzt megtakarítani, hogy kevesebb és egyszerűbb ételeket ettek. Manapság viszont már nemcsak a munka, hanem a televízió, a számítógép, a telefon is eltávolít minket a fontosabb dolgoktól, így az emberi kapcsolatok ápolásától, mások segítésétől, az imádságtól, templomba járástól.

A plébános hangsúlyozta, aki ma böjtölni szeretne, az ezeket az idő- és energiarabló dolgokat hagyja el életéből, nézzen kevesebb tévét, vagy ne egyen édességet. Finta József az ünnepség végén hamuval keresztet rajzolt a gondozottak homlokára, és segédkezett az ebéd kiosztásában is.

Finta József hamuval keresztet rajzolt a gondozottak homlokára
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában