Jánoshalma

2020.02.10. 09:33

Értekezletet tartottak a járás településeinek

Múlt év októberében a Kölcsey Ferenc utca 12. szám alatti épületbe költözött át korábbi helyéről a Jánoshalmi Járási Hivatal. Az új épületbe költözés fő célja a gazdaságos működtetés, valamint az állami és önkormányzati feladatok egyértelmű elhatárolása volt.

Tapodi Kálmán

Az összejövetel résztvevői megismerhették a járási hivatal működését és feladatait is 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A napokban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal bemutatkozó értekezletet tartott a Jánoshalmi járás településeinek. A rendezvényen polgármesterek, önkormányzati képviselők, intézmények és civil szervezetek vezetői vettek részt.

Az összejövetelen a közeljövőben megvalósuló, Jánoshalmi járást érintő pályázatokról Bányai Gábor országgyűlési képviselő adott tájékoztatást, majd Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna járási hivatalvezető a 2013. január 1-jén munkáját megkezdő hivatal által ellátott feladatokról beszélt.

Az összejövetel résztvevői megismerhették a járási hivatal működését és feladatait is
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

– Az új épületben egyelőre a foglalkoztatási osztály, illetve a hatósági, gyámügyi és igazságügyi osztály kollégái fogadják az ügyfeleket – mondta el a hivatalvezető. Mint elhangzott: a járási hivatal egyes szervezeti egységeiben megforduló ügyfelek száma, akárcsak az igénybe vehető szolgáltatások köre, évről évre nőtt, ezért vált szükségessé egy új, integrált elhelyezést biztosító járási hivatali épület felépítése.

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna köszönetet mondott az önkormányzatoknak és az intézményeknek a jó együttműködésért, a Szüreti Expo közös megszervezéséért, a közfoglalkoztatásban és a kormány­ablakbusz ügyfélfogadásában nyújtott segítségért. A járási hivatal vezetője külön is köszönetet mondott a Miniszterelnökségnek a rendelkezésre bocsátott 290 millió forintos támogatásért, Bányai Gábor képviselőnek pedig az épület megépüléséért nyújtott segítségéért, továbbá a jánoshalmi önkormányzatnak, amely az épülethez szükséges több mint kétezer négyzetméteres telket az állam tulajdonába adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában