DUNAEGYHÁZA

2020.02.22. 07:00

A járdák állapotát kifogásolták a gyűlésen

Falugyűlést tartottak a településen jelentős lakossági részvétellel, ahol a polgármester, a roma és a szlovák nemzetiségi önkormányzatok számoltak be az elmúlt év történéseiről.

Lencsés P. Anna

A közmeghallgatáson részt vevők összességében elégedettek voltak a településvezetés munkájával, a hozzászólók kérték az óvoda és iskola közötti járda felújítását, egy saját konyhát, amely ellátja a menzás és napközis étkezőket. Ezenkívül a lakosság határozottabb fellépést vár a kóbor kutyák tulajdonosaival szemben.

Szilágyi István polgármesteri beszámolójában tájékoztatta a jelenlevőket az önkormányzat elmúlt évi működéséről. Beszámolt többi között a közmunkások hasznos tevékenységéről a közterületek és a temető tisztán tartásában, beszélt a szociális tűzifa elosztásáról, az egészségügyi ellátásról, megköszönte az óvoda, az iskola és a közművelődés dolgozóinak a település érdekében végzett elmúlt évi munkáját, valamint felidézte a testvérvárosi kapcsolatok alakulását.

A beszámoló az idei évi tervekkel zárult. A településen élők biztonsága érdekében megkezdték kamerák felszerelését és egy játszótér építését is saját erőből, melyekre ugyan már megnyertek leaderes pályázatot, de a támogatói okirat hosszú ideje várat magára. A Magyar Falu Program tízmilliós pályázatával ebben az évben felújítják a ravatalozót és felállításra kerül egy lélekharang is a temetőben.

Ugyancsak ebben a programban a hobbisor alatt húzódó útszakasz felújítására nyertek támogatást, amelyből egy három méter szélességű zúzott köves utat fognak építeni. Ebben az évben kültéri sporteszközökkel fog gyarapodni a sportpálya belügyminisztériumi támogatásból, ezeken kívül ide terveznek futópályát és kerítést is – sorolta fel a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában