KECSKEMÉT

2020.01.03. 20:00

Véget ért a főtéren a jótékonysági akció

Véget ért a Wojtyla Barátság Központ kilencnapos főtéri ebédosztása Kecskeméten, amelyen mintegy 2500 adag meleg ételt kínáltak a rászorulóknak.

Sebestyén Hajnalka

Utoljára dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő osztott ételt a jótékonysági rendezvényen

Forrás: Petőfi Népe

Naponta átlagban 250-300 szegény foglalt helyet az asztaloknál. Hagyományosan a karitatív rendezvénysorozatot dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő zárta újév napján. A szervező Wojtyla Barátság Központ és segítői, támogatói a mindennapi betevőn túlmenően lelki táplálékról is gondoskodtak. A történelmi egyházak lelkészei idéztek fel biblikus gondolatokat a jelenlévők számára.

A Wojtyla-csapaton kívül állandó és alkalmi önkéntesek egész hada – köztük a Rotary Club Kecskemét két, amerikai és brazíliai cserediákja is – kivette részét a gondoskodásból és tette lehetővé az egybegyűltek gyors, rugalmas kiszolgálását. A kilenc nap alatt minden nap más-más támogató tette lehetővé az ebéd megfőzését. Az utolsó napon, szerdán dr. Zombor Gábor mondott köszöntőt. A politikus Boglárka lányával érkezett, aki a felszolgálásban nyújtott segítő kezet.

Utoljára dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő osztott ételt a jótékonysági rendezvényen
Fotó: Petőfi Népe

– Új évtized indul, ami mindig friss reményekkel kecsegtet bennünket. Bízom benne, hogy sikeres időszaknak nézünk elébe, jó egészségben – tolmácsolta jókívánságait az ottlévőknek. Ezt követően Holló Tibor, az ebédet támogató vállalkozó szólt, majd Árvai Tamás, a Kecskeméti Adventista Gyülekezet lelkésze egy jézusi példázatot idézett Máté evangéliumából. A wojtylás sorsközösség tagjai január 2-ától már a szokott helyen, ismét az Egressy utcai népkonyhán fogyaszthatják el mindennap az ebédjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában