üzenet a városvezetésnek

2020.01.17. 17:30

Több szórakozóhelyet szeretnének a diákönkormányzatok Kecskeméten

A kecskeméti középiskolák diákönkormányzatainak elnökei találkoztak pénteken. A helyszín a Club Mirage volt, aminek üzenetértéke is van, hiszen a DÖK-ök szeretnék, ha bővülnének a helyi szórakozási lehetőségek.

Hraskó István

Kecskeméti Ifjúsági Tanács DÖK-elnök találkozót rendez „Demokratikus képviselet” témakörben. helyszín: Club Mirage

Fotó: Bús Csaba

A diákönkormányzati elnökök találkozóját a Kecskeméti Ifjúsági Tanács rendezte meg, és régebbi DÖK-tagok is részt vettek rajta, hogy megosszák, régen ők mit tudtak tenni a tanulók érdekében.

– A DÖK-elnököknek lehetőségük van arra, hogy a Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzaton keresztül továbbítsanak információkat a városvezetésnek. Iskolánként változó, hogyan működnek a diákönkormányzatok, véleményem szerint egyre erősebbek, de ez függ attól is, hogy az iskolavezetés miként áll hozzá, a DÖK-ös tanár mennyire tudja segíteni a munkájukat – mondta el Molnár Levente, az önkormányzat esélyteremtési bizottságának külsős tagja, az Ifjúsági Összefogás elnöke. Hozzátette, szeretnének párbeszédet folytatni a városvezetéssel az együttműködésről annak érdekében, hogy Kecskemét fiatalosabbá váljon. Céljaik között szerepel a szórakozási lehetőségek bővítése és az éjszakai, valamint nappali közösségi terek kialakítása.

A városvezetés részéről Nemcsik Mátyás Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő volt jelen a beszélgetésen, aki egyben az Ifjúsági Tanács alelnöke is. Mint mondta, a találkozó szervezésekor külön kérték az iskolaigazgatókat, hogy a DÖK-ök lehetőleg ne tanárt, hanem diákokat küldjenek, hogy tudjanak egymással ismerkedni, emellett pedig azt is szerették volna felmérni, milyen programok érdeklik leginkább a fiatalokat, miben vennének részt aktívan.

Nemcsik Mátyás szerint Kecskeméten néhány iskolában – így például a Katonában és a Kocsisban – nagyon jól, nyitottan működik a diákönkormányzat, a többit is az ő színvonalukra szeretnék felhozni. Ebben az jelent nehézséget, hogy egy DÖK-ben gyakran cserélődnek a tagok, hiszen minden évben páran leérettségiznek és elballagnak.

Fotó: Bús Csaba

– Tavasszal szeretnénk ellátogatni az iskolákba, hogy beszélgessünk az igazgatókkal, DÖK-elnökökkel, ők milyennek látják a diákönkormányzat helyzetét, miben tudna nekik segíteni a város, akár támogatás formájában, akár programszervezésben. De ha valakinek valamilyen ötlete, terve vagy véleménye van, akár személyesen, akár írásban is megkereshet – tette hozzá Nemcsik Mátyás.

– Személy szerint is remélem, hogy Kecskeméten növekedni fog a szórakozóhelyek száma, hiszen a város elbírna többet is. A városvezetés nyitott az együttműködésre a vállalkozókkal, a keresletnek és a kínálatnak kell egymásra találnia, ez az elsődleges mozgatója a szórakozási lehetőségeknek – fejtette ki az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában