SZAVAZÁSI EREDMÉNYEK

2020.01.27. 10:55

Kevesebbet kirándulnak télen olvasóink

Múlt heti szavazásunk során azt próbáltuk kideríteni, hogy olvasóinkat mennyire ihleti kirándulásra a tél és felkeresik-e ilyenkor is a megyei túraútvonalakat?

baon.hu

Debrecen, 2020. január 2. Fiatal pár gyerekkel a deres, ködös debreceni Nagyerdõben 2020. január 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Megyénk tele van szebbnél szebb téli kirándulóhelyekkel. Akár van hó, akár nincs, ezek a túrák felejthetetlen élményt nyújthatnak akár családi, akár egyéni felfedezésről van szó. Ugyanakkor a szomorkás, szürke idő sokak kedvét elveheti attól, hogy kimozduljanak otthonról.

Így van ezzel Olvasóink többsége is, ugyanis 71%-uk szavazott úgy, hogy a szürke, hideg, jeges időben inkább otthon marad.

Szerencsére van egy bevállalós 20% is, akik ilyenkor is útnak indulnak, mert szerintük télen a legszebb a táj.

A szavazók 9% először megnézi, hogy mennyire hideg várható és ettől teszi függővé, hogy ellátogat-e a megyei túraútvonalak valamelyikére.

Rózsaberek tanösvény

A Rózsaberek tanösvény az Őrjeg egyik leghosszabb tanösvénye, több mint 5 km hosszú és inkább egy rövidebb túraútvonalnak felel meg. A tanösvény a Kecel környéki tájhasználati módok bemutatását helyezi előtérbe, nem feledve a múlt emlékeit. Sétánk során tanúi lehetünk azoknak a mezőgazdasági hasznosítási formáknak, melyek az utóbbi kétszáz évben a homokvidéket átalakították, így szántóföldi kultúrák, birkával járatott homoki legelők, magas művelési (kordonos) szőlőültetvények, továbbá telepített erdő ültetvények kísérik utunkat. A tanösvény utolsó harmada az Őrjeg területére vezet, ahol az Alföldre jellemző buja, vízjárta térség máig megőrződött szépségeivel ismerkedhetünk. A tanösvény (zsombéksásos-rekettye füzes, vizenyős terület) neve egyben célzás az egykor vízben gazdagabb környezeti állapotra, mely az itteni tájat jellemezte. A Rózsaberek tanösvény első szakasza az erdészeti tanösvény útjával megegyezik, majd a Duna-völgyi-főcsatornával párhuzamosan halad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában