KUNSZENTMIKLÓS / galériával

2020.01.08. 14:00

Idén sem pihen a Felső-Kiskunsági Turisztikai Egyesület

Az egyesület idei célkitűzése, hogy bemutassa és népszerűsítse Kunszentmiklós, illetve a Felső-Kiskunság, a Nemzeti Park és a régió turisztikai lehetőségeit.

Gulyás Sándor

Idén sem pihen a kunszentmiklósi Felső-Kiskunsági Turisztikai Egyesület. Ez évre is számtalan nagyszabású rendezvényt terveznek – tudtuk meg Vass Viktor egyesületi tagtól, a programok főszervezőjétől.

– Egyesületünk a tavalyi év elején alakult meg, hogy képviselje Kunszentmiklós és környékén a turisztikai irányvonalat. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy bemutassuk és népszerűsítsük Kunszentmiklós, illetve a Felső-Kiskunság, a Nemzeti Park és a régió turisztikai lehetőségeit. Nyitó rendezvényünket, az első kunszentmiklósi retro fesztivált októberben tartottuk, majd novemberben hagyományőrző históriás napot szerveztük az Iloncsuk Szabadcsapat Egyesülettel közösen – emelte ki Vass Viktor.

A Felső – Kiskunsági Turisztikai Egyesület december hónapban kettő főtéri rendezvénnyel örvendeztette meg a város lakosságát. A gyermekeknek a „A Grincs és a Télapó kabátja„ című műsorral kedveskedett, a felnőttek pedig a főtéren búcsúztatták az óévet Cory, a TNT együttes és Josh társaságában.

– Szeretnénk ezt a lendületet megtartani, azon dolgozunk, hogy ugyanilyen színvonalas rendezvényeket rendezzünk városunkban. Nehéz az idei évről még beszélni, hiszen nagyban függ a támogatásoktól, de tervezni sok mindent tervezünk, amire még keressük az anyagi forrásokat. Természetesen folytatni kívánjuk a Szentmiklósi Retro Fesztivált és a szilveszteri rendezvényt is. Nyári programokat is tervezünk, fiataloknak és időseknek egyaránt – fűzte hozzá Vass Viktor.

Erős csapattal rendelkeznek

Az egyesület tagjai ismerik a területet és jártasak a turizmusban, az idegenforgalomban, van tapasztalatuk a rendezvényszervezésben, nem utolsó sorban szeretnek itt élni. Mottójuk: „Otthonunk a magyar Kiskunság!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában