CSÚSZÓS UTAK

2020.01.13. 13:06

Bácsalmáson is szükség van a síkosságmentesítésre

Elcsúszott a kerékpáros, megpördült az autó, ilyen és hasonló jelenségeket is tapasztalhattak a bácskai kisvárosban élők a hétfői nap folyamán.

Juhász Jenő

Sószórás a gyalogátkelőhelyeknél

Fotó: Juhász Jenő

A hétfőre kialakult állapot és a tél további időszakában várható időjáráshoz kapcsolódóan kértünk tájékoztatást a település síkosságmentesítési felkészültségéről. Barta Tiborné Gáll Ágnes, a Bácsalmási Közszolgáltató ügyvezetője elmondta, hogy a síkosságmentesítés érdekében mintegy 15 helyre (kerékpárutak mentén, parkoknál, városközpont, parkolók, központi buszmegálló, emelkedők, stb.) helyeztek ki homokot.

Sószórás a gyalogátkelőhelyeknél
Fotó: Juhász Jenő

Ezen kívül kb. 100 köbméter homokot még deponáltak a BÖKK telephelyén is. A mentesítéshez 1000 kilogramm műtrágya és 4600 kilogramm útszóró-só áll a rendelkezésükre. A feladatellátás kézi és gépi erővel történik. A kézimunkaerő-biztosított, a géppel történő síkosságmentesítéshez szükséges eszközök most még csak részben biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában