galériával

2020.01.05. 15:30

Az újév első vadászatát tartották meg Szentkirályon

Az újév első vadászatát január 4-én tartotta a Szent Hubertus Vadásztársaság.

Szentirmay Tamás

A helyi vadászok ezúttal vendégeket is hívtak, hogy ők is részesei lehessenek az idei év első vadászatának, ezért népes társaság jelent meg szombat reggel a gyülekező helyszínén.

Először Kolozsvári János elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Kovács Pál vadászmester ismertette, hogy a vadászat alkalmával mire lehet lőni és milyen szabályokat kell betartani. Ezt követően autóra szálltak a vadászok és a hajtók, és az első meghajtandó területre mentek.

Az első három hajtás után a hagyományokhoz híven közös reggeli következett, amit Vörös József helyi vadász biztosított a résztvevőknek. Ezt követően még három hajtás következett, amelyen három kutya is besegített a madarak felhajtásban és a sebzett madarak elfogásában.

A vadászaton résztvevőknek a csípős, hideg szél okozta a legnagyobb problémát, de a nap végére így is negyvenkét puskától, összesen ötvenhárom fácánkakas és négy szajkó esett el. A terítékosztás után – Kolozsvári János és Vörös József jóvoltából – jó hangulatú ebéden vettek részt a vadászok és a hajtók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!