Kecskemét

2020.01.04. 20:00

Adományt kapott a megyei kórház

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 forint támogatást, melyet a tavaly októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági tetoválófesztivál keretein belül gyűjtöttek. Az összegből egy 1,6 millió forint értékű, tűszúrás nélkül működő, sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

baon.hu

Az adományt Papp Anett, főszervező, A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke, és a fesztivál ötletgazdája, Kertész-Farkas János, félegyházi tetoválóművész adta át dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvosnak a kórházban.

Forrás: beküldött fotó

– Az újszülöttkori sárgaság természetes, de mindenkinél más mértékű. Az adományból vásárolt készülékkel vénaszúrás nélkül tudjuk megmérni a sárgaság mértékét. Ez egy fotometria alapú készülék, tehát vérvétel nélkül működik, az újszülöttek vénáját mentjük ezáltal vele – ismertette a készüléket dr. Kelemen Edit főorvos.

A Southern Tattoo & Custom Fest elnevezésű jótékonysági rendezvényt már második alkalommal rendezte meg A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo Kiskunfélegyházán. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény bevételét a szervezők minden évben gyermekek gyógyíttatására szeretnék fordítani. Idén a kecskeméti kórház újszülött osztályának ajánlották fel ezt az összeget a szervezők.

– Számos édesapa tetováltatja magára gyermekének talplenyomatát, és büszkén mutatják nekünk is – meséli dr. Kelemen Edit főorvos asszony.

– Van egyfajta sztereotípia a tetovált emberek felé, de a mi rendezvényünk éppen ezért más, hiszen családi rendezvény, színes programokkal és emellett nem mellesleg jótékonysági – mondta Papp Anett, főszervező. – Az idei fesztivál kísérő témája egyébként sokak örömére a Rockabilly volt. A közel 20 tetoválóművész versenye mellett többek között piercingezés, hajtetoválás, sminktetoválás, barber és pin-up show, épített motorok kiállítása és amerikai autós felvonulás, gyermekprogramok, valamint koncert is várta az érdeklődőket.

Az adományt Papp Anett, főszervező, A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke, és a fesztivál ötletgazdája, Kertész-Farkas János, félegyházi tetoválóművész adta át dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvosnak a kórházban.
Fotó: beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában