Bursa Hungarica

2019.12.06. 13:48

Ösztöndíjat kapnak a solti diákok

Az önkormányzat ebben az évben is meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot, a felső- és középfokú oktatási intézményben tanuló, szociálisan hátrányos helyzetben levő solti diákok részére. A képviselők megemelték a támogatás összegét, az eddigi havi hatezer forintról havi tízezer forintra.

Lencsés P. Anna

Ebben az évben csak felsőoktatási intézményben tanulók adtak be pályázatot, összesen tizenhatan, ők valamennyien megfeleltek a kiírás szempontjainak. Így ők a jövő évben mindannyian kapnak havi tízezer forintos támogatást tanulmányaikhoz a tanév ideje alatt a várostól.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetét a települési önkormányzatok által önként vállalt támogatás mellett – azzal megegyező mértékben – az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja, így a felsőoktatásban tanuló solti diákok a két támogatási rendszerből összesen havi húszezer forintos ösztöndíjban fognak részesülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában