Kalocsa

2019.12.24. 15:00

Mosolyt csaltak idén is a gyerekek arcára

A „Csaljunk mosolyt gyermekeink arcára!” elnevezésű kezdeményezés hatodik alkalommal is nagyon sikeres volt, vélik a szervezők, a kalocsai önkormányzat dolgozói, akik már hatodszor tartottak többhetes készpénzgyűjtést, hogy a befolyt összegből hátrányos helyzetű családok gyerekeit ajándékozzák meg.

Gábor János

Idén is sok gyermeket ajándékoztak meg a városháza dolgozói

Forrás: Petőfi Népe

Az akció „Mosolygömb” néven vált ismertté, mivel ilyen alakú a jellegzetes gyűjtőurna, ami a helyi rádióállomás szervezésében ismét többtucatnyi forgalmas helyszínen fordult meg a karácsony előtti hetekben. Az ünnepélyes átadásra advent utolsó vasárnapján került sor a városháza dísztermében.

– Ez volt a hatodik alkalom, amikor gyűjtöttünk, és én is úgy gondolom, hogy évről évre sikeresebb az akció: egyre több ember adakozik és járul hozzá, aminek nagyon-nagyon örülünk! A végösszeg átlépte a 400 ezer forintot, amiből 73 gyerek kapott ajándékot – számolt be a gyűjtés ötletgazdája, egyik szervezője, Madainé Szilágyi Anita. – Nagyon szép ajándékokat tudtunk vásárolni: babát, autót, kreatív foglalkoztatókat, puzzle-t, társasjátékot, csillámtetoválást, plüssállatot, építőkockát – sorolta az önkormányzat dolgozói által vásárolt és csomagolt meglepetéseket, persze a teljesség igénye nélkül.

Madainé leszögezte: örülnek, hogy Kalocsa lakossága mindig aktívan adakozik és részt vesz egy ilyen „szuper jótékonysági akcióban”, ami tényleg kizárólag arra hivatott, hogy „mosolyt csaljon a gyermekek arcára”. A családokat december 22-én látták vendégül a városháza dísztermében: üdítővel, aprósüteménnyel, a régióban jól ismert Veracruz együttes énekesnőjének, Kiss Zsuzsának az ünnepi műsorával, valamint persze az ajándékokkal, amelyekhez egy kalocsai optika pluszban is hozzájárult: egy gyengén látó gyermek számára harmincezer forintos utalványt adott szemüvegkészítésre.

Idén is sok gyermeket ajándékoztak meg a városháza dolgozói
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában