Baja

2019.12.22. 11:30

Komoly fejlesztéssel gyarapodott a szülészet

Technikára, kényelmi eszközökre és higiéniai megelőző beavatkozásokra költhettek a kórházban. A szülészeti osztály egy 51 millió forintos támogatásnak köszönhetően a korábbinál magasabb színvonalú és biztonságosabb körülmények mellett működhet.

Kubatovics Tamás

Nőtt a biztonság a kritikus felületek kezelésével

Forrás: Petőfi Népe

– Eddig sem volt jellemző az osztályra a fertőzés, nem ezért került sor a munkálatokra. Ezek azt szolgálják, hogy még nagyobb biztonságban tölthetik nálunk a betegek azt a néhány napot, amit szükséges. Gyakorlatilag kaptunk egy tisztasági festést – foglalta össze dr. Mátrai Tibor osztályvezető-főorvos, az intézmény orvosigazgatója.

Dr. Tóth Gábor főigazgató kiemelte, hogy az öt éve átadott épületben felújításra nem volt szükség, a festés volt a legfontosabb elem, így a baktériumok nem képesek megtapadni a kilincseken, ágyakon és más fontos helyeken, ez növeli a biztonságot. Minden kritikus felületet lekezeltek, ez nemcsak a betegek, hanem az egészségügyi dolgozók biztonságát is szolgálja.

Hangsúlyozta, hogy a 4500 négyzetméter festése komoly logisztikát igénylő feladat volt, a háromhetes időszakot Mikóné Róka Krisztina főnővér irányításával remekül megoldották. Nyolc szoptatós fotelt szereztek be, ezeket előszeretettel használják a kismamák, bébi dopplerrel, digitális csecsemőmérlegekkel, őrzőmonitorokkal is gyarapodott a szülészet.

Mátrai Tibor kérdésünkre elmondta: a napokban 547 babánál jártak idén, ez stagnáló állapot, mert az osztályon az utóbbi öt évben 500–600 gyerek született. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő pedig hangsúlyozta, hogy ez a pályázat illeszkedett a kormány családbarát politikájába.

Nőtt a biztonság a kritikus felületek kezelésével
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában