Háromkút

2019.12.11. 14:59

Gyerekeket segítenek az adományforintokkal

Címkék#adományok

„Az igazi szeretet az egyik ember számára a másik ember lehet, a másik szívtől-szívig érő szeretete.” – ezekkel a szavakkal köszönték meg az erdélyi Háromkúton élő gyerekek azokat az adományokat, amik Bács-Kiskun megyéből érkeztek.

PN

Forrás: Petőfi Népe

A hálás mondatokat az alig kétszáz lelkes csángó település apró templomáról készített festmény hátuljára írták, amit az ajándékért cserébe küldtek Kecskemétre, a megyeházára. Novemberben ugyanis a megyei önkormányzat által megrendezett II. Bács-Kiskun Megyei Bormustra jótékonysági árverésen kezdték el a gyűjtést a háromkútiak számára. Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke az árveréskor hangsúlyozta: a megyei önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy tegyen a határon túli, nehéz sorsú magyarságért is.

Háromkúton 46 gyermek él. A faluban nincs felső tagozat, a tízévesnél idősebbek kollégiumokba kényszerülnek. A legtöbb családnak az utaztatással és a kollégiummal járó költségek hatalmas terhet jelentenek. Télvíz idején szinte csak terepjáróval lehet közlekedni arrafelé, és a Gyergyószentmiklósról kijáró pap sem tud hazavinni minden gyermeket, így vannak, akik hetekig nem találkoznak szüleikkel. Most az ő megsegítésükre gyűltek az adományforintok. Az 500 ezer forint eljuttatásában a gyergyószentmiklósi ünnepségekre érkezett majsai küldöttség tagjai segítettek. A falu templomában tartott ünnepi misén „Miklós püspök” is megjelent és – szintén Bács-Kiskun jóvoltából –, ajándékot osztott a háromkúti gyermekeknek. Az ott élők nevében Gál Hunor, örmény katolikus plébános mondott köszönetet a messziről jött adományokért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában