BÁCS-KISKUN

2019.12.24. 13:00

Az ünnepek alatt is hívható az Ifjúsági Lelki Elsősegély

Az Ifjúsági Lelki Elsősegély a 137-00 ingyenes hívószámon érhető el hétfőtől péntekig 17-21 óra között. Mivel az ünnepek idén hétköznapra esnek, így szenteste, karácsony mindkét napján, szilveszterkor és újévkor is telefonálhatnak a bajban lévők.

baon.hu

Forrás: shutterstock

A téli szünetben, a hosszú ünnepek alatt több időt töltenek együtt a családok, és sajnos ez nem mindenkinek a békéről és a boldogságról szól. Ebben az időszakban sokan feszültek, idegesek, több lehet a veszekedés. Az év végi számvetéssel lehet, hogy nehéz felismerésekre jut az ember, ami krízist okozhat. Azoknak, akik egyedül töltik az ünnepet vagy éppen családi körben érzik magányosnak, elhanyagoltnak magukat, az ünnepek még nehezebbek. Nekik és minden problémával küzdőnek elérhető a 137-00 ingyenes segélyszám.

„Szerencsére vannak olyan segítőink, akik vállalták, hogy az ünnepnapokon is szolgálatban vannak, és segítik azokat, akiknek szükségük van figyelemre, jó emberi szóra. Ezt a tevékenységet önkéntes munkában végzik, azaz fizetést nem kapnak érte, embertársi szolidaritásból fogadják a hívásokat.” – mondta el Székely Zsuzsanna, a pécsi tagszolgálat vezetője.

Bár ifjúsági vonal, de telefonálhat bárki, aki krízisben van, öngyilkossági gondolatokkal küzd, vagy éppen olyan gondja van, amit szívesen megbeszélne valakivel, aki odafigyel rá, együtt érez vele. A telefonszolgálat munkatársait titoktartás köti, a hívónak pedig nem kell bemutatkoznia, személyes adatokat megosztania, így anonim módon olyan szorongató titkok, nehéz élethelyzetek is elmondhatók, melyet személyesen nem szívesen vállalna fel a segítségkérő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában