Dunaszentbenedek

2019.11.02. 08:47

Nőhet a település lakossága

Ritka folyamat zajlik Dunaszentbenedek térségében, ugyanis egyre több fiatal költözik be a faluba, nagy valószínűséggel a Paks II. projekt miatt.

Gábor János

– Azok az ingatlanok, amelyek megüresednek és azonnal beköltözhetők, tehát nem harminc éve üresen állnak, rövid időn belül gazdára találnak, ha meghirdetik őket – mutatott rá a kedvező tendenciára Vargyas Mihály. A polgármester úgy véli, a távolabbról idemozduló fiatalok a hosszú ideje belengetett Paks II. projektben látnak fantáziát.

– Beszélgetünk az ideköltözőkkel, azt mondják, szeretnének részt venni a munkálatokban. Ha meglesz a híd, nagyon közel lesz a településünk az erőműhöz – vezette le.

A községvezető szerint felélénkül a régió, és nem csak az erőműhöz kötődő tevékenységek miatt. Egyre nagyobb igény lesz ugyanis különböző szolgáltatásokra. Óriási lakosságszám fog megjelenni mind Kalocsán, mind a környezetében, és ezt a tömeget ki kell szolgálni – ebben gondolkodhatnak azok, akik mostanában vásárolnak ingatlant Dunaszentbenedeken, véli Vargyas Mihály.

– Ez fontos pillanat a településünk életében. Azt gondolom, hogy meg kell adni a lehetőséget, segíteni kell ezeket a fiatal családokat – szögezte le, megjegyezve: a kezdetben stagnáló, majd lassan emelkedésnek induló lakosságszám miatt még ingatlanközvetítői szerepet is vállalnak, hiszen sokan egyenesen a községházán érdeklődnek az eladó házak iránt.

A faluban persze nem csak a szépnek gondolt jövő miatt kelnek el gyorsan a házak – sokat nyom a latban az egyelőre alacsony ingatlanár. Az összkomfortos házak négyzetmétere nagyjából 30–90 ezer forintba kerül, míg például Kalocsán már nem igazán kapni lakóingatlant százezer forintos négyzetméterár alatt. A városban egy jó környéken álló, jó állapotú ingatlan négyzetméteréért 200–300 ezer forintot is elkérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában