Galériával

2019.11.22. 14:49

Jótékonysági gálát tartottak a szabadszállási Ezüst Kopogók

Harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes Szabadszálláson, melynek bevételét az előző évekhez hasonlóan új fellépő ruhák beszerzésére, versenyek költségeire (nevezési díj, utazás stb.), néptáncos táborokra kívánják fordítani.

Gulyás Sándor

– A számtalan fellépés mellett igyekeztünk új táncokat is elsajátítani és bemutatni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a sok munka, közös céljaink, terveink valóra válhatnak. Így ebben az évben Somogyi, Sárközi, Széki és Mezőségi népviseletekkel bővült a viselettárunk. Csoportjaink tagjai továbbra is lelkesen készülnek minden fellépésükre, mert sikereik révén motivációt kapnak a folytatáshoz, így kitartásuk által tovább tudjuk őrizni hagyományainkat – mondta el köszöntőjében Hofmaiszter Anikó, az egyesület művészeti vezetője.

– Az egyesület tevékenysége, minden kiadása a néptáncos gyermekekért és az Ő érdekükben történik, ezzel segítve a szülőket, hogy ne kelljen költséget fizetniük. Az elmúlt egy esztendőben a Csóri Sándor Néptánc, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázatokon összesen 1,8 millió forint támogatást nyertünk. Céljaink megvalósulásához az önkormányzat 275 ezer, a helyi takarékszövetkezet 60 ezer forinttal járult hozzá, a személyi jövedelem adó 1 százalékából 20 ezer forint folyt be a kasszába. Az így összegyűlt csaknem 2,2 millió forintból 1,8 millió forintból fellépő ruhákat, cipőket, csizmákat, népviseleti kellékeket vásároltunk, néptánctábort és kirándulást szerveztünk a tagjaink számára – számolt be az előző év történéseiről Holczmann Mihály az egyesület elnöke.

A közösségi házban megtartott rendezvényen közel száz táncos lépett színpadra. Az együttes óvodás, junior és felnőttcsoportjai az elmúlt félévben tanult táncokból állították össze repertoárjukat, a jótékonysági esten a Picikopogók (ovisok) koreográfiája egy Oláh lány elveszett kecskéjéről szóló népmesét adtak elő, amit bükkönyösi táncokkal gazdagítottak. a Kiskopogók Csibés játékos táncot tanultak, valamint dalcsokorral, bukovinai táncokkal örvendeztették meg a közönséget. A Nagykopogók somogyi és jobbágytelki táncokat adtak elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában