galériával

2019.11.09. 16:05

Egyszerre három szivattyú is leégett, lajtos kocsiból kapják az ivóvizet a Pirtón

Közel kilencszáz ember ivóvízellátását kell ellátnia a szolgáltatónak egy lajtos kocsiból, mert a településen egyszerre három szivattyú és egy vezérlőkapcsoló is leégett.

Pozsgai Ákos

Szórólapokon tájékoztatta a Kiskunvíz Kft. és az önkormányzat az üzemzavarról a lakosságot. – Péntek délután áramszünet volt a településen, az áramkimaradás érintette a helyi vízmű telepet. Nem sokkal később a nyersvíz tisztításához használt három szivattyú és egy vezérlőkapcsoló leégett, így a rendszer nem tudja elvégezni a víz megfelelő arzénmentesítését – közölte lapunkkal Nagy Ferenc, Pirtó polgármestere.

A falu vezetője elmondta, hogy az üzemzavar keletkezésekor jó 60 százaléknyira volt feltöltve a helyi víztorony, a vízszolgáltatás működik, azonban a hálózaton keresztül a háztartásokban eljutó tisztítatlan nyers víz nem ajánlott emberi fogyasztásra. Fürdésre, WC öblítésre, használható, fertőzésveszélytől, egészségkárosodástól nem kell tartani. A polgármesteri hivatal előtti parkba kihelyezett lajtos kocsiból lehet ivóvizet venni.

A szolgáltató dolgozik a hiba elhárításán, a helyreállítás várhatóan több napot is igénybe vesz – közölte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában