Kalocsa

2019.11.01. 17:47

Az új testület döntött az illetményekről is

A képviselői, majd polgármesteri eskütételt követően titkos szavazáson döntött az újonnan megválasztott képviselő-testület az alpolgármester személyéről, aki Simon Zoltán fideszes városatya lett.

Gábor János

Nyilvános ülésen dőlt el a két városvezető illetményének és költségtérítésének összege is. Kalocsán Fidesz-KDNP-s többségű önkormányzat állt fel: a kormánypárt hét egyéniben győztes városatyát adott. Rajtuk kívül egy független képviselő, Király Róbert – Békés Kalocsáért Egyesület –, valamint három további, kompenzációs listán bejutott városatya, Balogi József és Szabó Balázs – Békés Kalocsáért Egyesület –, valamint dr. Bagó Zoltán – Szívből Kalocsa Egyesület – dolgozik majd a testületben.

A polgármesteri illetmény mértékét a helyi önkormányzatokról szóló 2011-es törvény szabályozza, a település lakosságszáma alapján. E szerint dr. Filvig Géza polgármester havonta bruttó 698 019 forint illetményre és 104 702 forint költségtérítésre jogosult.

Az alpolgármester fizetése a polgármesteri illetmény 70–90 százaléka lehet, Filvig Géza 80 százalékot javasolt, amit a testület jóváhagyott, így Simon Zoltánnak havi bruttó 558 841 forint illetmény és 83 762 költségtérítés jár majd.

Az alakuló ülésen dr. Filvig tételesen ismertette az ő és csapata által a következő évekre tervezett intézkedé­seket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában