galériával

2019.10.17. 17:30

Több mint ezren látogattak el a halasi pályaválasztási kiállításra

A bajai rendezvénynyitó után a megyei kormányhivatal Jövő a tét! című pályaválasztási kiállításának következő állomása csütörtökön a kiskunhalasi Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnoka volt, ahol negyven tanintézmény és szervezet standja várta a fiatalokat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 19. alkalommal rendezi meg a célzottan az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló pályaválasztási kiállítást a megye három városában (Baja, Kiskunhalas és Kecskemét) ahol közel 140 kiállító nyújt lehetőséget a fiataloknak eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében.

A halasi rendezvényen a térség középfokú intézményei mellett az ország távolabbi részéből érkezett iskolák, egyetemek továbbtanulási lehetőségeivel is ismerkedhettek az érdeklődők. Szakmabemutatókat tekinthettek meg, a legmodernebb szimulátorokon próbálhatták ki a különböző szakmákat. A halasi helyszínen több mint ezren vettek részt, a Foglalkoztatási Szolgálat a Halas környéki településekről közel háromszáz kisdiákot segített eljutni a kiállításra.

– Köszönet a kiállítóknak, hogy színvonalas, gyakorlatias standokkal építették fel a rendezvény lelkét. Minden diák megtalálja a kedvére való standot és mélységében megismerheti és eldöntheti, hogy valóban kedvére való-e az adott szakma – mondta Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója a kiállítást megnyitó beszédében. Mindenkit arra biztatott, hogy bátran kérdezzen, érdeklődjön, azért vannak a kiállítók, hogy minden kérdésre részletes választ adjanak.

„Az én szakmám az én jövőm” címmel hirdetett rajz-és fotópályázatot a hivatal, melynek célja hogy a fiatalok megmutassák rajzaikban, fotóikban a saját pályaválasztási elképzeléseiket, gondolkodjanak a jövő munkahelyeiről, képességeik, ügyességük révén bemutassák, hogyan tudják magukat elképzelni a különböző szakmákban, ezzel is erősítve elképzeléseiket a jövőről. A beérkezett pályázatokat Lovas Tibor grafikus művész, a Kecskeméti Katedra Gimnázium Informatikai és Művészeti Szakgimnázium művésztanára bírálta el. A művész-tanár szerint nehéz dolga volt a zsűrinek, sok értékes, kimunkált, látványos alkotást küldtek be a fiatalok.

A legjobb alkotások készítőit minden rendezvényen díjazzák, a díjakat Kollár Péter, a Bács-Kiskun Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője adta át. Első helyezett lett Kovács Klaudia, az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola 7. osztályos tanulója, „A balerina álma című rajzával, felkészítő tanára Földinszki Janka. Második helyezést kapott Szekér Vivien, a soltvadkerti Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola 6. osztályos tanulója, Kozmetikus című rajzával, felkészítő tanára Madár Helga. Harmadik helyezést ért el Péli Eszter, ugyancsak a Soltvadkerti Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. osztályos tanulója, Fotós című rajzával, felkészítő tanára szintén Madár Helga.

A kiskunhalasi kiállítás alkalmával is, hasonlóan a többi helyszínhez, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lehetőség volt üzem-és céglátogatásra. Négy tagintézményből mintegy százötven diák vett részt hét helyszínen, többek között a halasi kórházban, bevásárló központban, építőipari üzemben és gépjárműjavító műhelyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában